Forumet - Paolo Roberto är militant motståndare till feminism

Paolo Roberto är militant motståndare till feminism

2034 0 151
Paolo Roberto, som när han ställde upp i riksdagsvalet för Socialdemokraterna 2002 fick näst flest personkryss av alla Socialdemokrater i Stockholm, blir intervjuad i Sveriges Radio när plötsligt feminism kommer på tal:
Vad tycker du om Paolos åsikter? Är det vi och inte staten som ska få bestämma över våra liv eller vet Fredrik Reinfeldt bäst?

En specifik sak som jag tycker är lite extra intressant är denna:
"- Ja, fast jag kan tycka att samhället verkligen behöver hjälpa till för att folk ska....
- Varför då? Varför kan inte du prata med din kille? Då kanske du ska byta kille i såna fall.

- Mmmja, men nu pratar jag inte om mig personligen....
- Nä, men vem pratar du om då?! Det är intressant med feminismen som alltid pratar åt andra. Nu får du väl prata för dig själv!"


Vad tycker ni om folk som pratar åt alla andra men inte åt sig själv? Sådana som hela tiden talar om hur andra ska ha det men som inte kan ta det hela på personlig nivå? Personligen tycker jag att det tyvärr finns alldeles för många människor i vårat land som är mer intresserade av att bestämma vad andra vill i stället för att låta andra bestämma vad de själva vill.

Spana också in:

Jakob_E:

Personligen tycker jag att det tyvärr finns alldeles för många människor i vårat land som är mer intresserade av att bestämma vad andra vill i stället för att låta andra bestämma vad de själva vill.


Förmodar att du t.ex. tänker på de många kontrollerande män som bestämmer över sina kvinnor på ett mycket aggressivt sätt?
the king of kings:

nej.........DU ska utveckla


Jag gav ett enkelt svar på en enkel fråga. Frågan löd

Jakob_E:

Vad tycker ni om folk som pratar åt alla andra men inte åt sig själv?


Jag svarade

fosfor:

Gnälliga jävlar, helt enkelt. Finns så många att man kan gödsla med dem här i Sverige.


Att vara kortfattad är inte detsamma som att vara okunnig.
Jakob_E:

Vad tycker ni om folk som pratar åt alla andra men inte åt sig själv? Sådana som hela tiden talar om hur andra ska ha det men som inte kan ta det hela på personlig nivå?


Det finns ju en liten dold mentalitet bakom det hela, att "jag-tänker-åt-dig-för-du-är-för-korkad-för-att-veta-ditt-eget-bästa". Folk, eller kvinnor, blir förolämpade i smyg, utan att de själva tänker på det.

För övrigt verkar Paolo ha väldigt bra syn på saken. För jämställdhet, men inse könens olika förutsättningar, samt mot begreppet feminism som våldtagits av ett gäng manshatande kvinnor.
Nu har jag i och för sig länge ansett att folket är för dumt för att tillåtas bestämma över sig själva men oavsett så talar man om politik så talar man ju alltid om andra till en viss grad. Även om man vill att staten skall lägga sig i mindre.

Jakob_E:

Är det vi och inte staten som ska få bestämma över våra liv eller vet Fredrik Reinfeldt bäst?


Om man förespråkar ett samhälle där folk väljer själva vill man ju att alla ska ha samma förutsättningar först. Argumentet han förde för att det är mest rättvist om man baserar vem som skall stanna hemma med ett barn på vem av föräldrarna som tjänar minst så måste ju båda föräldrarna ha samma förutsättning på marknaden innan det är ett rättvist beslut, till exempel. Det är ju där staten kan hjälpa till.

Sen har jag väldigt svårt för Paolo Roberto sen innan, men jag försöker tänka neutralt i alla fall.

Observator:

samt mot begreppet feminism som våldtagits av ett gäng manshatande kvinnor.


Något så extremt dessutom.
Matilda1988:

Förmodar att du t.ex. tänker på de många kontrollerande män som bestämmer över sina kvinnor på ett mycket aggressivt sätt?


Japp och alla kvinnor som bestämmer över sina män på ett eller annat vis. Men framför allt den stora synliga massan man ser i media, när det handlar om politik, alla berättar vad "andra vill ha" och vad "andra behöver". Låt dessa andra själva tala om vad just de vill ha och tala själv om hur du har det och vad du vill ha, du för din egen talan, inte andras.
Jag tycker att staten har skött sitt i jämnställdhetsfrågan i det här landet. Lönerna är väldigt lika och förutsättningarna är demsamma för både kvinnor och män. Nu är det bara efterblivna personer som sitter och skriker om feminism och könsroller.

"Varför fnyser alla när jag klär min son i rosa?! [cry]" Ja men för fan måste alla bry så jävla mycket vad andra tycker? Det är inte samhällets fel att vi har könsroller det är för att vi har fått jantelagen inpräglad i vårt sinne och därmed blir vi så otroligt rädda att gå emot strömmen.

Om vi tittar på hennes fall så tror jag att hon har accepterat könsrollerna som dem är, hon har accepterat att kvinnor ska ta lite mindre plats än män och vad de nu kan vara. Och nu vågar hon inte säga emot, precis som resten av hennes, om jag får låna lite av Paulo, vänsterpack och därför blir hon feminist tillsammans med andra svagsinta och skriker att att SAMHÄLLET och STATEN ska hjälpa henne. hon vill inte lyfta efter finger för att hon inte vågar sätta sig emot hennes plats i samhället, som hon dessutom försatt sig själv i.

Nu gick jag lite OT men ja [rolleyes]

Om jag ska tillföra något till TS fråga så anser jag att folk som använder den sortens argument bara vill få fokus ifrån sig själva, för att om de börjar argumentera på en personlig nivå så kan det lätt övergå till att folk tolkar dessa argument som politiskt inkorrekta. Det är ett sätt att få fram sin vilja igenom andra, man får helt enkelt fler supportrar om du slutar sätta personliga prägel på argumenten.
Jakob_E:

Vad tycker ni om folk som pratar åt alla andra men inte åt sig själv?


För att i sverige pratar folk inte om sig själva. Svenskar pratar alltid om kollektivet. Istället för att säga "jag tycker" säger folk "man tycker" tex.

Detsamma gäller säker feminister. Tror inte så många kvinnor i sverige känner sif personligt förtryckta, men som kollektiv är det oerhört synd om kvinnor.