Forumet - Papperslösa och sjukvård

Papperslösa och sjukvård

1691 0 95

Spana också in:

passaro:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


Sjukvården ska vara kostnadsfri, för alla.

Papperlösa betalar naturligtvis också för sjukvården iockmed att de betalar moms för allt de konsumerar. De betalar tveklöst mer än vad de får tillbaka (de får i princip inte tillbaka någonting). Dessutom så utför de massvis med arbete för privata företag mot skitvillkor och skitlöner.

Klart de ska få vård. Ni som säger att de sedan måste betala kostnaderna måste väl ändå förstå att de aldrig kommer att ha råd med något sådant, då väljer de hellre att jobba på trots allvarliga problem.

Tycker att det är cyniskt att neka dem akutvård, klart de ska få det. Det är heller inga stora summor det handlar om, det är ett antal miljoner vilket är någon promille av sjukvårdsbudgeten.
ohYEA_:

är det inte det man vanligtvis gör när man ska ställa sig i kö?


Jo, men oavsett deras tillstånd (minus direkt livshotande), så ska de alltid prioriteras ned. Sen så bör de sjukvårdsanställda, liksom alla andra i samhället, ha skyldighet att rapportera till myndigheterna om de vet var illegala utlänningar befinner sig. Det ska självklart vara straffbart att medvetet gömma illegala från myndigheterna.
Comhem:

Sen så bör de sjukvårdsanställda, liksom alla andra i samhället, ha skyldighet att rapportera till myndigheterna om de vet var illegala utlänningar befinner sig. Det ska självklart vara straffbart att medvetet gömma illegala från myndigheterna.


Relevans? Illegala flyktingar - sjuka människor som behöver hjälp [rolleyes]

Comhem:

Jo, men oavsett deras tillstånd (minus direkt livshotande), så ska de alltid prioriteras ned.


Tycker inte jag. Suger på att ge bra exempel nu, men jag tycker inte att en som har astma ska få gå före en som har allvarliga tandsmärtor som påverkar sömn samt näringsintag.