Forumet - Partiledardebatt i SVT2

Partiledardebatt i SVT2

7418 0 76
Vi fick precis se en två timmar lång partiledardebatt. Vad är era intryck?

Intressant var när Reinfeldt fick fråga om fattigdom, och började jämföra med fattigdom i u-länder. En fattig här är inte fattig eftersom i Nigeria har de minsann mycket mindre!

Älskade när Lööf tryckte till Fridolin, som förespråkar något slags försvar mot Ryssland bestående av dialogpoliser. "Du vill att försvaret ska ha maskrosor i gevären". Riktigt bra.

Åkesson och Björklund är de enda som vågade erkänna att Sverige är beroende av kärnkraft såvida vi inte vill bli beroende av rysk gas eller kol.

Alliansen vann definitivt. Löfven är en svag debattör, Sjöstedt är bra, Fridolin känns lite vimsig. I Alliansen så är Reinfeldt och Björklund riktigt bra, Lööf dålig, Hägglund rätt bra. Åkesson är också ganska bra debattmässigt och retoriskt.
Börjar tröttna på alla dessa politiker som ständigt försöker föra svenska folket bakom ljuset genom ständiga lögner. Som insatt i politik så märker man ju ganska snabbt när politikerna ljuger för att gynna sin egna politiska agenda, men den kunskapen har ju inte vanligt folk. Hur fan kan man egentligen sova på nätterna när man vet vad man håller på med?

Spana också in:


Zerafina: Såg bara en del av början och de intryck jag fick var som vanligt den summeringen du skrev i sista stycket.
Media verkar överlag också vara inne på det spåret, att debatten vanns av alliansen. De rödgrönas övertag har varit enormt hittills men kommer troligtvis att sjunka i och med den här debatten. Löfven ger inga lösningar på hur han ska lösa arbetslösheten. Höja momsen inom restaurangnäringen och satsa mer på utbildning? Ehhhhh. 

Sprickan inom de rödgröna är också väldigt tydlig. 

NiklasW: Börjar tröttna på alla dessa politiker som ständigt försöker föra svenska folket bakom ljuset genom ständiga lögner. Som insatt i politik så märker man ju ganska snabbt när politikerna ljuger för att gynna sin egna politiska agenda, men den kunskapen har ju inte vanligt folk. Hur fan kan man egentligen sova på nätterna när man vet vad man håller på med?

Inte konstigt vad åkesson sa eller?? På varenda fråga sa han i princip "genom att minska den ansvarslösa invandringen" som t.ex att: vad ska ni göra åt klimatet? åkesson: "minska den ansvarslösa invandringen"....... Jag fattar inte hur jimmy egentligen kan sova om nätterna?