Aviseringar
Rensa alla

Partiledardebatt i SVT2


Ice
 Ice

Inget jag såg på då inte visste att det sändes ikväll. Kan inte se det nu heller.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jonas sjöstedt verkar vara den ända som hade med hjärnan i debatten


   
SvaraCitera

NiklasW: Börjar tröttna på alla dessa politiker som ständigt försöker föra svenska folket bakom ljuset genom ständiga lögner. Som insatt i politik så märker man ju ganska snabbt när politikerna ljuger för att gynna sin egna politiska agenda, men den kunskapen har ju inte vanligt folk. Hur fan kan man egentligen sova på nätterna när man vet vad man håller på med?

Inte konstigt vad åkesson sa eller?? På varenda fråga sa han i princip "genom att minska den ansvarslösa invandringen" som t.ex att: vad ska ni göra åt klimatet? åkesson: "minska den ansvarslösa invandringen"....... Jag fattar inte hur jimmy egentligen kan sova om nätterna? 


   
SvaraCitera

NiklasW: Var inte mycket att se. Känner mig mest frustrerade efteråt..

Beskriver du ett ligg?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Sägmig Marshall Mathers : jonas sjöstedt verkar vara den ända som hade med hjärnan i debatten

Björklund, Åkesson, Reinfeldt är också bra i debatt. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Sharknado: vrf kollar ni ens på sån tråkig shit? alla politiker ljuger o säger imot sej sj ändå

Vi vill veta vem som ljuger bäst.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Man skulle ju kunna byta ut hr. Åkesson mot en bandspelare som säger "Stoppa invandringen".


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

champuss:

Inte konstigt vad åkesson sa eller?? På varenda fråga sa han i princip "genom att minska den ansvarslösa invandringen" som t.ex att: vad ska ni göra åt klimatet? åkesson: "minska den ansvarslösa invandringen"....... Jag fattar inte hur jimmy egentligen kan sova om nätterna? 

Nej. Han hade en rad förslag för varje område. Finansieringen däremot, den kom från minskad invandring. Sedan ska man ju också klargöra att segregationen som invandringen skapar också smittar av sig på de flesta samhällsområden. Skola, trygghet, sjukvård - allt drabbas negativt av segregationen. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lite tankar: Regeringen har misslyckats med arbetsmarknadspolitiken. Sysselsättningsgraden är idag lägre än den var för åtta år sedan, arbetslösheten är högre, ungdomsarbetslösheten högre, antalet personer som erhåller försörjningsstöd (socialbidrag) är oförändrat och man har där till infört ett vårdnadsbidrag som uppmanar människorna att stanna hemma från arbetet. Det var inte en borgerlig regering som medverkade till att sysselsättningsgraden bland kvinnor är den högsta i Europa, det var decennier av socialdemokratisk arbetsmarknadspolitik med särbeskattning, föräldraförsäkring, pappamånad osv. Borgerligheten saknar där med all politisk trovärdighet på det här området.

När det kommer till ekonomiska politiken så har man vänt statsfinanserna från överskott till underskott. Tycker det är oerhört lågt att Fredrik Reinfeldt argumenterar med så grova  lögner. Såg ni det han kallade A-kassan? Att den var ett bidrag? Äckligt. När allianspartierna vann valet 2006 tackade de föregående regering som leddes av Göran Perssson för att landets bl.a viktigaste fråga: ekonomin var välskött. De får gärna lämna regeringen.

champuss:

Beskriver du ett ligg?

< 3 bro


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Reinfeldt framstår som otroligt kall och vidrig. Löfven som extremt korkad. Sjöstedt mest arg, passionerad, skarp emellanåt. Fridolin som vanligt som en fullkomlig verklighetsfrånvänd idiot. Annie Lööf ger som vanligt ett väldigt stelt och robotliknande intryck. Hägglund verkar som vanligt inte ens vara med i debatten. Björklund rätt så skarp. Åkesson är som vanligt lugn och sansad i debatten trots ständiga påhopp och lögner. Imponerande, men jag själv hade gärna sett att han gick till angrepp lite mera och verkligen visade på de andra politikernas ständiga hyckleri och lögner. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

s1cce: När det kommer till ekonomiska politiken så har man vänt statsfinanserna från överskott till underskott.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Finanskrisen_2007%E2%80%932008

Där har du anledningen. Alliansen har skött sig bra på att skona den svenska ekonomin* under rådande förutsättningar. Men den senaste tiden har de trampat vatten, det har inte blivit sämre, men inte bättre heller. 

(Vi befinner oss fortfarande i en lågkonjunktur).


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

champuss: som t.ex att: vad ska ni göra åt klimatet? åkesson: "minska den ansvarslösa invandringen"

Det är lätt att skapa en bild av en person som dum när man får mixa med sanningen. JÅ nämnde ingenting om invandringen när han talade kring klimat- och miljöproblem. Att han nämner invandringen när det talas om arbeten, välfärd och liknande är på grund av att invandringen i stor utsträckning påverkar dessa områden.

Hade vi inte haft en så pass hög invandring så hade inte bostadsbristen varit vad den är, inte arbetsbristen för den delen heller. Välfärden hade mått bättre. Ingen regering kan kombinera den typen av invandring vi har med en lågkonjunktur och komma ut ur det på ett positivt sätt. Alliansen har gjort det bästa man kunnat.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Greken:

Hade vi inte haft en så pass hög invandring så hade inte bostadsbristen varit vad den är, inte arbetsbristen för den delen heller.

Bostadsbristen går väl ändå inte att skylla på invandringen? Det byggs för få bostäder helt enkelt därför att det är alldeles för dyrt, folk har inte råd. Att bygga är idag en väldigt komplicerad process som kostar stora summor, man bör snarare se över systemet för nybyggnation med syftet att sänka kostnaderna. Bara att upprätta en detaljplan för ett mindre kvarter kostar några miljoner kronor, hisskrav finns och varje hiss kostar minst en miljon ungefär, ytterligare parkeringsnormer för bilar som kräver att fastighetsägare bygger fler parkeringsplatser än nödvändigt driver upp priset.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Greken: Hade vi inte haft en så pass hög invandring så hade inte bostadsbristen varit vad den är, inte arbetsbristen för den delen heller. Välfärden hade mått bättre. Ingen regering kan kombinera den typen av invandring vi har med en lågkonjunktur och komma ut ur det på ett positivt sätt. Alliansen har gjort det bästa man kunnat.

Bevis, tack!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Untouchable: Bostadsbristen går väl ändå inte att skylla på invandringen? Det byggs för få bostäder helt enkelt därför att det är alldeles för dyrt, folk har inte råd.

Det har du så rätt i! Det byggs för få bostäder då det är dyrt att bygga och svårt att få det lönsamt, samtidigt som byråkrati/regleringar komplicerar byggnadsprocessen. Löser man problemet då genom att ta in ännu fler människor? Nej, man ökar problematiken.

Invandringen i grunden är inte problemet till många av problemen i samhället, men den bygger på problemen som redan finns.


   
SvaraCitera