Forumet - Partiledardebatten

Partiledardebatten

9073 0 292

trevlig-snubbe: Jag tycker att de:
Bästa var Jimmie Åkesson, Oskar Sjöstedt och Ebba Busch Tor.
Mediokra: AKB och Jan Björklund.
Sämst: Stefan Löfven och Isabella Lövin.

Varför?
Jimmie Åkesson för att han talar sanning och går hårt på dem andra.
Oskar Sjöstedt för att han är en bra retoriker och kritiserar både de sina och de borgerliga.
Ebba Busch Tor för att hon likväl hon är en god retoriker och smäller till.
AKB, lite av  det gamla vanliga gnället men ändå tillräckligt bra för att hamna på det mediokra, hon var trots allt bättre än Löfven.
Jan Björklund hade sina höjdpunkter och nedgångar, därför kan jag inte tycka att han var bra eller dålig.
Stefan Löfven klarar som vanligt inte av att svara på de frågor som ställs till honom och han sa mer eller mindre exakt samma sak som i förra partiledardebatten fast i något förnyad form, alltså inte exakt densamma.
Isabella Lövin är som sin föregångare, det enda är att hon inte säger allt för tokiga saker och är lite mer nyanserad i det hon säger men inte alls tillräckligt för att kunna påstå att det hon sa var någon höjdare.
Hon gör ju inga totala grodor åtminstone så fort hon öppnar munnen, så det är väl ändå en stor förbättring om man jämför med föregångaren... Rullar ögonen

Spana också in:

Ja, detta var ju inte vidare intressant. Utan mina ideologiska skygglappar var vinnaren utan tvekan Sjöstedt tätt följt av Björklund. Resten presterade mediokert.

Sjöstedt pratar på om skatteavdrag och skatteplanering. Jag förstår att han blir upprörd. Det är helt otänkbart för honom att man kanske vill behålla de pengar man själv arbetat ihop. Han pratar på om sänkta ingångslöner, blir arg och menar att det är "högerns brutalitet". Han själv försvarar höga bruttolöner och låga nettolöner. Det spelar vidare mindre roll vad han, jag eller någon annan förespråkar för löner för specifika grupper. Det är inget som sköts av planekonomiska byråkrater.

Lövin pratar på om att Sverige ska vara ett föregångsland vad gäller klimatinvesteringar och teknik - samtidigt som hon vill avveckla kärnkraften. Kärnkraft är en bra källa till energi, ja, det lämnar radioaktivt avfall - detta kan man skydda sig mot samt nya generationens kärnkraft kräver ingen anrikning, avfallets hälsofarliga radioaktivitet per tidsenhet minskar från 1000 år till 100 år samt en del avfall kan återanvändas vidare. Frågan: "Sol-, vind-, vatten- eller kärnkraft?" bör ha svaret: "Sol-, vind-, vatten- och kärnkraft". Hon pratar på om bostadsbygganden och menar att Miljöpartiet inte hindrat sådana. Det är lögn.

Björklund pratar på om att förstatliga skolan. Detta är vad han tänker sig att Liberalerna ska göra. Förstatliga skolan. Jag tycker det är mer rimligt att ställa frågan om staten ska bedriva utbildning över huvud taget.

Resten var tämligen ointressanta.

kethog: jonas sjöstedt vann debatten som han så oftast gör.


vemsomhelst kan "tala sanning". han har låtit exakt likadan i alla debatter någonsin. man kan lika gärna ersätta honom med ett videoband som går på repeat.
Vi kanske inte må vara helt ense på den biten men han var definitivt en av dem bästa.

Det är ju sant att Alliansen och alla andra partier har anammat SDs migrationspolitik mer eller mindre och tagit flera av SDs förslag.
Kanske han har men vad ska de säga egentligen? Viss förnying är det ändå.