Forumet - Påstående: Den kapitalistiska ekonomin styr alla våra sexuella relationer.

Påstående: Den kapitalistiska ekonomin styr alla våra sexuella relationer.

1893 0 19
Tagit från följande artikel. Jag håller med om påståendet och ser det som en självklarhet att det förhåller sig så. Om ni svarar ja, så säger ni alltså att ni menar att påståendet stämmer, och om ni svarar nej så säger ni att ni ej håller med påståendet.
Att avkriminalisering av något som bryter mot folks frihet över dess egen kropp anser som något dåligt ät ju vanligt socialistiskt struntprat. Om ni socialister hatar kapitalism så kan ni kanske dra till Nordkorea. Vet inte ens om artikeln handlar om det... Jag tycker faktiskt att alla människor som använder iPhones eller Facebook som ägs eller är företag som omsätter mer än Sveriges BNP

rotorblad: Orkade inte läsa artikeln men min spontana tanke är att det inte verkar speciellt troligt. Den kapitalistiska ekonomin har säkert sin roll i det mesta men att säga att den styr alla våra sexuella relationer är enligt mig bara märkligt.
Möjligen kan påståendet behöva nyanseras, när jag tänker spontant, för för mig är det även på en spontan nivå, så har jag svårt att tänka mig någon sexuell relation som inte i något avseende är styrt av den kapitalistiska ekonomin. 

Spana också in:


thl*kt N.: "Att rasifierade, fattiga, sexarbetande transkvinnor utsätts för mer brutalt och dödligt våld än någon annan grupp inom hbtq och hiv-communityt, är en bitter och oacceptabel verklighet."
Jag vet inte om det här påståendet är sant eller inte. Men det är typ utanför trådens ämne, så vi behöver inte fördjupa oss så mycket kanske.


thl*kt N.: hur som helst så vet jag inte riktigt vad "den kapitalistiska ekonomin" är för något men om det är något så stort och genomsyrande som det låter så styr det nog allting, ja.
Jag vet inte heller vad författarna syftar på exakt, men man kan göra en kvalificerad gissning. Ne definierar kapitalism som: ekonomiskt system där produktionsmedlen företrädesvis befinner sig i privat ägo och där produktionen regleras av marknadskrafterna. Så jag antar det är vad som syftas på här, och ja, det ger väl en hint att alla ekonomiska system inte måste vara kapitalistiskt.