Forumet - Påstående: Korruption och Lojalitet är samma sak.

Påstående: Korruption och Lojalitet är samma sak.

661 0 10
Stämmer påståendet? Korrupta ämbetsmän är exempelvis ämbetsmän som är lojala emot varandra. 

Är korruption och lojalitet samma sak?

Spana också in:


Nachac: Man underminerar ju systemet om man undanhåller vital information för systemet. Gör man det för att bibehålla systemet är ju det en personlig värdering och relation till andra människor.
Så du menar att det inte är en personlig värdering och relation till andra människor (systemet) som man underminerar det genom att inte vidhålla information? Det handlar ju om man är innanför en vis grupp eller system så säger man att det som tjänar till denna grupp är lojalitet emot den gruppen och illojalitet och korruption om det inte tjänar gruppens eller systemets intressen. Men det är ju relativt till vad man menar är gruppen och systemet och vilka man tänker sig ingå i det? Så jag tänker iaf. 

Petros Synthea: Så du menar att det inte är en personlig värdering och relation till andra människor (systemet) som man underminerar det genom att inte vidhålla information? Det handlar ju om man är innanför en vis grupp eller system så säger man att det som tjänar till denna grupp är lojalitet emot den gruppen och illojalitet och korruption om det inte tjänar gruppens eller systemets intressen. Men det är ju relativt till vad man menar är gruppen och systemet och vilka man tänker sig ingå i det? Så jag tänker iaf.
Är man korruptionsfri agerar man som en kugge i urverket utan personliga värderingar eller relationer. Ju mer agens, desto mer korruption.