Forumet - Patriarkat i Sverige

Patriarkat i Sverige

6051 0 35

Jag vet att vi bor i ett samhälle där män har en del fördelar, men jag vet inte om jag skulle gå så långt som att kalla det ett patriarkat.

Now, by all means, jag säger inte att det inte är så, men jag har fått det förklarat för mig, att jag som vit man har blivit uppfostrad att inte märka att jag är priviligerad. Då är det ju samtidigt inte så knasigt om jag inte vet om att det är så. I don't know, när jag tittar på en av mina kvinnliga kamrater så ser de inte så förtryckta ut.

Spana också in:


EnvoyOfGhost: Alltså, jag är queerfeminist, men jag tycker att vissa "feminister", om man ens ska kalla dem det, går lite väl långt ibland.
Hög femma.

Feminister är, som du påpekar, inte en konform grupp. Bara du erkänner att vi lever i ett patriarkalt samhälle, uppmärksammar könsmaktsordningen och önskar jämställdhet så behöver du inte hålla med alla som kallar sig feminister om resten.

NiklasW: Jag föreslår att vi deporterar alla feminister till muslimska länder där de behövs. I Sverige finns inget kvinnoförtryck och feminister behövs inte. 
Håller nästan lite med där.Tycker att Sverige har kommit till den punkt då feminism inte behövs längre. Ser hellre att man försöker bevara den jämställdhet som vi redan nu har uppnått. Resten kommer väl att sig självt.
Fingerprints: Kan även rekommendera att spana in vardagssexismen på twitter.
Dom är lika högljudda som SD:are, och SD:are är ingen majoritet precis. Sådant hör man ju inte i det vardagliga livet utanför nätet.