Forumet - Paus i förhållande? bra/dåligt??

Paus i förhållande? bra/dåligt??

955 0 5
Min kille och jag som nu vart i förhållande i 8 månader.Vi har bråkat ganska mycket på senaste tiden och han har bestämt att ta en paus i en vecka då vi inte har någon kontakt överhuvdtaget, jag vill egentligen inte det för jag är inte säker på om det är en bra lösning med jag kan ju inte stoppa honom om det är det han vill. Men jag bara undrar vad ni har för erfarenheter kring just paus i förhållande och om det hjälper?
Jag och mitt ex hittade tillbaka till varandra efter att inte snackat på någon vecka och det blev bättre (tills det tog slut drygt ett halvår senare). Då bråkade vi aldrig utan hon visste bara inte hur hon kände.
Då ni bråkar skulle jag säga att det inte är värt att fortsätta. Detta utan att veta vad ni bråkar om. Visst att alla relationer får sig några "bråk" av olika slag men om det sker ofta så är det bättre att gå vidare.
jag och min nuvarande kille tog en paus efter nästan exakt ett års förhållande. vi hade lite småkontakt under pausen och träffades igen efter 6 månader och började då träffas som vänner. Nu har vi ett stadigt förhållande som har varat i ca 5 månader. Det här förhållandet som vi har nu är mycket bättre och tryggare än det tidigare. Tror att en paus kan vara bra för båda partnerna, men det kan ju också bli så att pausen leder till att man inte blir tillsammans igen, men känner du att förhållandet tar för mycket tid och bara består av drama tycker jag verkligen att ni ska ge pausen en chans! :)

Spana också in:


hejasdf: Min kille och jag som nu vart i förhållande i 8 månader.Vi har bråkat ganska mycket på senaste tiden och han har bestämt att ta en paus i en vecka då vi inte har någon kontakt överhuvdtaget, jag vill egentligen inte det för jag är inte säker på om det är en bra lösning med jag kan ju inte stoppa honom om det är det han vill. Men jag bara undrar vad ni har för erfarenheter kring just paus i förhållande och om det hjälper?
Det är uppenbarligen inte ert beslut, utan hans. Du vill inte, han ville. Jag tror personligen inte att det är en lösning. Pauser säger mer "Jag vill inte jobba på den här relationen". Ni behöver inte undvika varandra, ni behöver prata med varandra om varför ni bråkar och hur dessa konflikter kan lösas. Ibland är lösningen att göra slut, tyvärr. Men ibland är lösningen inte det. Och det hittar man inte genom att gå ifrån varandra.