Forumet - Påven motsätter sig förbud mot homoavrättningar

Påven motsätter sig förbud mot homoavrättningar

227 0 18

Spana också in:

Åtta:

Menar du att FN-resolutionen förbjuder döds- och fängelsestraff för att vara homosexuell? Det vore ju aningen lustigt om homosexuella inte kunde dömas om de faktiskt begår ett brott. [rolleyes]


Formulerade det hela väldigt klumpigt. 85 länder har fortfarande straff för att vara homosexuell i sig eller för att ha homosex. Flera av dem har dödsstraff. Det är dessa lagar som ska förbjudas.
Stringburka:

Detta med motiveringen att "förbjuder vi dödsstraff är det bara en tidsfråga innan man börjar diskriminera mot heterosexuella."


Du kanske borde läsa vad som står istället för att dra dina egna slutsatser?

..."Vatican spokesman Rev Federico Lombardi said "no one wants the death penalty or jail or fines for homosexuals""...

..."Archbishop Celestino Migliore said the Vatican opposed the resolution because it would "add new categories of those protected from discrimination" and could lead to reverse discrimination against traditional heterosexual marriage.

"If adopted, they would create new and implacable discriminations," Migliore said. "For example, states which do not recognise same-sex unions as 'matrimony' will be pilloried and made an object of pressure," Migliore said."...
Att döma av uttalandena, så motsätter sig inte påven att det blir förbjudet att avrätta homosexuella. De fördömer resolutionen för att den skapar särskilda förbud mot diskriminering mot homosexuella, som andra folkgrupper inte skyddas av. Att man är emot en lag på grund av vissa delar av dess innehåll, betyder inte att man är emot allt som lagen står för. Att använda en enda otydlig tidningsartikel som källa, bäddar för utrymme till missförstånd och halvsanningar.
Blade Runner:

De fördömer resolutionen för att den skapar särskilda förbud mot diskriminering mot homosexuella, som andra folkgrupper inte skyddas av.


Resolutionen innebär kortfattat "Man får inte straffa folk enbart på grund av sexuell läggning". Som det är nu så har UN redan mängder med andra dokument som stödjer att man inte får straffa folk på grund av t.ex. etnicitet eller religion, så det är snarare att HBT-rätten tar ikapp.
Blade Runner:

Var har du läst resolutionen i sin helhet?


Det behöver jag inte göra, lika lite som man måste vara närvarande vid ett mord för att tillgodogöra sig kunskapen om att ett mord begåtts. Däremot har jag läst om det på flera olika nyhetssiter.
Källa 1
Källa 2

Det handlar om att dekriminalisera homosexualitet, inte om att ge diplomatisk immunitet till alla bögar.