Forumet - PC eller Mac?

PC eller Mac?

2728 0 49
Undrar vilket som är bäst. PC kan ju game:a rätt så mycket men krävs mycket antivirus program eller ah som man kallar det :P. Mac är mer en film/musik redigerare och arbetsdator. Skillnaden är nu att mac sägs att hålla längre än vad PC gör. Fortfarande är man ju lite tveksam på vilket man ska skaffa men är rätt så inne på Mac pga att de håller länge. Spelar ju sällan heller, men undrar fortfarande om man kan spela på mac ändå? 
Mitt självklara val är PC eftersom det finns mest mjukvara till PC. Dessutom om man inte vill betala för mjukvaran så finns det mängder med sajter/torrenttrackrar att tanka ner det man önskar ifrån. 

Är man bara lite försiktig och tänker innan man klickar på alla länkar så är man bra skyddad bara på det sättet. Jag har flera PC datorer och en av dessa datorer ligger ständigt online och i den har jag inte ens ett AV-program utan jag brukar kolla den ca en gång i månaen. Och det är väldigt väldigt sällan jag fått virus i den maskinen. Inget att rekommendera i sig utan mer ett bevis för att är man lite försiktig så är risken för virus inte så stor.

Däremot är en MAC bättre men jag har svårt att tänka mig att en MAC håller längre än en PC. Det sitter ju samma typer av HDD i en MAC som i en PC. Däremot rent allmänt är de större HDD över 2TB avsevärt mycket sämre än de mindre HDD... oavsett om de sitter i en MAC eller PC.


Vad ska du använda datorn till? 

Finns många saker som spelar in på en dators livslängd. Vissa macar går sönder snabbt vissa inte, samma sak gäller pc. Beror ju på hur ägaren hanterar sin dator. Hårdvaran i en mac och pc fungarar på samma sätt. Processorerna som finns i macar finns även i vissa pc datorer så att hårdvaran skulle snabbare gå sönder i en pc ser jag inte riktigt någon logik i. Samma gället med hårddiskar, ram minnen osv... Kanske kan vara så att folk är mer försiktiga med sin 13k mac än med sin 3k pc.

Jag personligen gillar både mac:ar och pc datorer. Men de flesta program och spel som jag spelar finns bara till Windows så av den anledningen väljer jag pc. (Samt att jag inte har lust att betala 5k bara för designen)

Men som sagt, beror på vad du ska använda den till...?

Spana också in:


vincentgillarbananer: Undrar vilket som är bäst. PC kan ju game:a rätt så mycket men krävs mycket antivirus program eller ah som man kallar det :P. Mac är mer en film/musik redigerare och arbetsdator. Skillnaden är nu att mac sägs att hålla längre än vad PC gör. Fortfarande är man ju lite tveksam på vilket man ska skaffa men är rätt så inne på Mac pga att de håller länge. Spelar ju sällan heller, men undrar fortfarande om man kan spela på mac ändå? 
Köp en bra PC istället för en Mac som suger.
Stationära har oftast längre livstid än laptops, bygger en egen dator, dvs köper alla komponenter för sig, så ges ofta lååång garantitid på flertalet komponenter, ofta de dyrare (huvudkomponenterna), moderkort, ssd-disk, grafikkort etc, upp till 6 år ibland osv.. Skiljer sig mkt från butik till butik dock!! Men garanti från fabrik finns alltid.

Den stora skillnaden mellan mac och pc är att eftersom att apple både gör mjukvaran och hårdvaran så kan de specialisera datorerna för att göra dem effektivare, dock så minskar valfriheten.
Med pc är det tvärtom, delarna och mjukvaran i en pc är gjorda för att passa flera olika typer av mjukvara och hårdvara, det ökar valfriheten men minskar effektiviteten.

Personligen så har jag en egenbyggd pc.