Forumet - Peace & Love ställer in Kartellens spelning

Peace & Love ställer in Kartellens spelning

20353 0 73
Arrangörerna av festivalen Peace & Love har nu dragit tillbaka sin bokning av gruppen Kartellen (där Sebastian Stakset är frontfigur), för att de anser att  vissa av deras texter och uttalanden är ickeförenliga med festivalens budskap om demokrati och människors lika värde.

– Vi på Peace & Love har ett starkt ställningstagande mot våld och är partipolitiskt obundna. Våra grundvärderingar bygger på att vi tillsammans kan skapa en värld av jämlikhet, mångfald och förståelse. I ljuset av den debatt som varit inser vi att vi har gjort en felbedömning vad gäller bokningen av Kartellen, säger Susan Törne Henningson, vice ordförande i Peace & Love Foundation, i ett pressmeddelande.
Hon fortsätter med att säga att man efter att ha fått mer information om Kartellen gjort bedömningen att "deras agerande inte är förenligt med Peace & Loves värderingar".

http://www.expressen.se/noje/kartellen-avbokades-jag-ar-valdigt-sarad/


nurrx6y
Är väl högsta hönset som bestämmer över vad denne vill ha på sin festival.... eller?

Denne kanske är knack eller har konstig syn vet ej.
Vet ej vad detta band står för eftersom jag knappt lyssnat en låt och musiken ej tilltalar mig, så är väl inte rätt person att sitta och tjöta.

Spana också in:

Festivalen är en privat tillställning, gillar man inte hur de agerar så behöver man inte köpa biljetter. Musikfestivaler är inte sjukhus etc, så i detta fallet tycker jag att man har rätt att utesluta vissa saker om man vill. (om ni nu skulle göra något "free market capitalism"-argument emot mig).

Sebbe verkar vara rätt efterbliven så, har inga direkta sympatier heller.

isola: Pollen handlar självklart om vad just du tycker. Att beslutet ligger hos Peace & Loves ledning är ju rätt givet. Galen
Var så tydligt att de två första användarna tänkte annat.... Tardig

isola:
men kan kan skaffa sig koll om man vill! därför skrev jag klicka på le länk
Okej, klickade och läste. Lite trist att få nobb1 givetvis men han får väl acceptera det bara. Är som det är.
Sedan att sitta och hänga läpp över nobb1, när man gjort uttalanden om tortyr och mord (även fast det var mot åkesson som är knack, but still) är väl att skjuta sig själv i foten kanske. Tänka efter före går inte in hos alla. 

Så nästa gång kanske har inte skall vara så vass i mun om han vill spela på festivaler där kostymnissen är känslig.

Mord och tortyr känns väl inte som kärnbegrepp när festivalen har namnet "peace and love". Men jag har säkert skev bild av den. Eller så gör jag en höna av en fjäder och bara fokuserar på uttalandet.

Vad vet jag. Ska du dit?