Forumet - Pedagogik

Pedagogik

175 0 20

Spana också in:

saturn:

Då kanske du har någon idé om hur jag inte ska råfaila min prövningsgrej


man lär sig lättare saker om man kan relatera dem till något man redan kan, eftersom hjärnan lättare kan plocka fram "mönster" den redan känner till.

finns en teori om att man ska placera ut det man ska lära sig i en tänkt miljö i sitt huvud som man känner till. det blir dock sjukt omfattande med t.ex. oregelbundan verb, eller vad det nu är du kan tänkas lära dig.

dock fungerar det superbt.

ett exempel; tänk dig ditt barndomshem eller din hemstad, och så ska du lära dig kanske... något om dinosaurier och vad de äter. så kan du tänka dig att i köket där står en t.rex. han äter, vad det nu är t.rex. åt.

det fungerar faktiskt... även om det låter helt crazy flummigt.
internet:

ett exempel; tänk dig ditt barndomshem eller din hemstad, och så ska du lära dig kanske... något om dinosaurier och vad de äter. så kan du tänka dig att i köket där står en t.rex. han äter, vad det nu är t.rex. åt.


Hur skulle man kunna göra så med ett språk

soimpolite:

beror ju på hur det ska examineras och vilka svagheter du har osv


nästa vecka så är det genom olika delprov, vet inte riktigt mer än så

Gentlemen:

Läs glosor, plugga grammatik och läs några böcker så har du iaf ökat ditt resultat.


Ah får nog få tag på läroböcker på något håll
internet:

jag skrev ju precis det där nere. det är väl mer ifall du vet på förhand vad du ska kunna.


Då det är en hel kurs så är det ju rätt mycket man ska kunna..

internet:

men försök sätta saker i sitt sammanhang det är alltid lättare att minnas då istället för att bara mekaniskt nöta in en sak.


Går ej, men tack osv
saturn:

Engelska B


Skaffa dig en grammatikbok från närmaste bibliotek, läs in den dag och natt. Ordförråd må inte göra så mycket åt utöver att kika på mängder av engelska filmer (naturligtvis utan svensk text).
Gå igenom engelsktexter från gamla högskoleprov, kanske. Dock tenderar de inte vara så komplicerade om mitt minne ej spelar mig spel, vet ej om de är i nivå med EnB.
Ögon i en plåthink:

Dock orkar man vanligen inte intensivstudera dag och natt. Du kan börja med att blockera sidor man förspiller tid på, såsom UM och Facebook och dylika sidor, för att undvika distrahering.


Man borde ju göra det. Men sedan har jag inte endast engelskan att ta tag i utan har även prov och två redovisningar nästa vecka + projektarbete. Är mästaren på att skjuta upp saker! Måste även läsa en massa ur Vredens Druvor buhu

internet:

läs böcker istället för gloslistor. eller skriv meningar med glosorna istället för att tryck in dem.


Ja jo det kan man göra