Forumet - Pedofiltankar - vad fan ska man göra?

Pedofiltankar - vad fan ska man göra?

4680 0 61
Asså, jag vette fan vart jag ska vända mig men antar att det här forumet var de som var närmast.
Hur fan vet man att man är pedofil? .. man tänder på små ungar de vet alla. Nu den senaste tiden så när jag ser barn så kopplar hjärna det automatiskt till pedofili och börjar få ett stark illamående... Jag är livrädd för att bli pedofil därav illamåendet men jag kan inte sluta tänka på det. Nu när jag sitter och skriver det så känns det välldigt fjantigt ([rolleyes]) men jag vet inte vad jag ska göra.. det är jobbigt och hur blir man av med sådana tankar? [shake]

Spana också in:

Brukar ha liknande rädsla, men inte för pedofili, tror det är en form av tvångstankar, alla har någon form av tvångstankar, det viktiga är att
* inte bekräfta dina tvångstankar, då blir de starkare.

Finns en övning för att bli av med tvångstankar. Var i en lugn situation då du mår bra och känner att det inte finns några problem i världen. Tänk på ett barn. Du kanske känner dig illamående, men samtidigt vet du ju att du inte har någon anledning att känna dig illamående. Illamåendet har inget existensberättigande.

Det viktiga när du fantiserar är att du först bygger upp fantasin, och sedan lever ut den.
Dvs, först ser hur du hur det ser ut i omgivningen som ska göra dig illamående, vilka ljud som finns i omgivningen, hur det känns att vara där, så att du har koll på alla dina sinnen. Viktigaste frågan är; ser jag situationen från mina egna ögon eller någon annans? när du lever ut situationen så måste du se fantasin från dina egna ögon, annars känns de inte lika verkligt.

TIPS: När du känner dig som mest illamående, tänk på något som du anser vara motsatsen till illamående. Du får gärna bygga upp denna fantasi i förhand också. Tänk dig isåfall att du "spränger" illamåendet och bara ersätter den med det som inte är illamående.

Upprepa, tills du känner att det börjar släppa. Egentligen behöver man helst ha vägledning när man genomför sådana saker dock.
Smurfen:

Jag är livrädd för att bli pedofil därav illamåendet men jag kan inte sluta tänka på det. Nu när jag sitter och skriver det så känns det välldigt fjantigt ([rolleyes]) men jag vet inte vad jag ska göra.. det är jobbigt och hur blir man av med sådana tankar? [shake]


Tänder du på tankarna? Om du inte gör det behöver du nog inte oroa dig. Det är förmodligen på grund av din rädsla för att vara pedofil som du inte kan släppa tankarna.

Jag vet inte om det som Anarkandi beskrev är kognitiv beteendeterapi, men han verkade ha koll på läget iaf. Det jag rekommenderar är att du går och pratar med någon, psykolog/skolkurator eller bara någon annan VUXEN du litar på.
Chilla, bry dig inte så mycket om vad du är och inte. Det är mitt råd. Jag ska väl erkänna att jag är jävligt fucked up i skallen vad gäller sexualitet, även om ni inte får reda på detaljer, så jag kanske är vinklad; oavsett så gör det ingen nytta att sitta och gräma sig över vad man potentiellt kan vara.

Tänk vad du vill, ingen bryr sig för ingen kommer veta ändå. Våldta inte barn. Tycker du det blir för jobbigt; kontakta psykiatrin. De kan kanske hjälpa dig, om du inte är för feg för att prata (jag är :/).

EDIT: F.ö. postade någon UM:are mig statistik som visade att upp till 5% av Sveriges befolkning tänder på barn, så det är inte direkt jätteovanligt om du nu skulle göra det. Dock verkar det ju mer som om du har ångest inför tanken att göra det. Nåväl, jag vet att jag hade ångest inför tanken att jag skulle vara bög, och det berodde nog på att jag inte är helt straight, men w/e.
Våldta inte barn bara, så är allt chill.

Och glöm aldrig: Man är inte sin sexualitet. Oavsett vad eller vilka du kan tända på så är du en människa utanför det.