Forumet - Pekgul hotar att petas - shitstorm incoming

Pekgul hotar att petas - shitstorm incoming

357 0 48
http://svt.se/2.22620/1.2470686/pekgul_petas_av_valberedning_-_intern_kritik

Det här är intressant. En riksdagsledamot inom S säger:

"Om S-kvinnornas kongress inte väljer Nalin, så skulle ingen av de ledande socialdemokraterna ha utomsvensk bakgrund och det är ett jätteproblem."

På vilket sätt är det ett jätteproblem? Jag trodde folk valdes på grund av sin kompetens och inte pga kön, härkomst eller längd/vikt (ja, vänta ni bara, snart kommer jämställdheten att innefatta tjocka och smala människor också, det ska vara lika överallt!!).

Låt mig gissa att detta bekymmer är partiteater, dvs man vill ha olika ansikten utåt som SYNS. En invadrare, en kvinna, en man, en svensk, en fet, en kort, en lång, en smal. För jag tror inte problemet ligger i personernas kompetens.

Spana också in:

internet:

det är inte en slump att de flesta politiker är medelålders män (vita) och att det också påverkar hur politiken förs och vilka som gynnas av den.


Så alla vita politiker tänker på samma sätt menar du?

Jag tror det är rätt stor skillnad mellan Ohly och Reinfeldt, bara för att ta ett exempel.
internet:

men de har en liknande position i samhället och har ingen erfarenhet av de situationer som minoritetsgrupper stöter på.


Jag förstår ditt resonemang, men samtidigt kan man ju inte ta hänsyn till alla minoriteter som finns i politiken. Så vem avgör vilka minoriteter som får representation?

Jag tycker det är bättre att man går på kunskap.
oskar_det:

Jag förstår ditt resonemang, men samtidigt kan man ju inte ta hänsyn till alla minoriteter som finns i politiken. Så vem avgör vilka minoriteter som får representation?


naturligtvis går det inte att få in alla minoriteter, men att sträva efter att ha en blandning av så många som möjligt både vad det gäller klass, kön, etnicitet, ålder, mental (o)hälsa etc. det är inte rimligt att en av dessa grupper ska ha övertaget vid beslut om saker angelägna för alla andra.


oskar_det:

Jag tycker det är bättre att man går på kunskap.


vad som är kunskap och vad som är efterfrågat definieras av den grupp människor som innehar makten, i vårt samhälle (och på ett globalt plan) är det vita män i medelåldern.
internet:

men att sträva efter att ha en blandning av så många som möjligt både vad det gäller klass, kön, etnicitet, ålder, mental (o)hälsa etc


Håller faktiskt inte med här. Om varje etnicitet vill ha representation får de allt bevisa att de är lika bra eller bättre som sina konkurrenter.

internet:

vad som är efterfrågat definieras av den grupp människor som innehar makten, i vårt samhälle (och på ett globalt plan) är det vita män i medelåldern.


Det kan jag iofs hålla med om. Väldigt bra formulerat och kloka ord.
oskar_det:

Håller faktiskt inte med här. Om varje etnicitet vill ha representation får de allt bevisa att de är lika bra eller bättre som sina konkurrenter.


alla etniciteter behöver inte representeras, men invandrare behövs eftersom de säkerligen har en annorlunda syn på integrationen i sverige än den som lever och frodas i det vita medelklassområdet. det är trots allt de som "ska" integreras.
Det handlar väl om att alla grupper av människor ska finnas representerade i partiet? Fattiga invandrare från Herrgården i Malmö vill nog t.ex. inte företrädas av folk från kritvita rikemansområden som Västra Hamnen. Jag hade då inte velat företrädas av nån rik fjant som aldrig varit arbetslös eller lönearbetat i sitt liv och lever i en helt annan verklighet än mig.
I sig är det ju inget jätteproblem. Det går alldeles utmärkt att representera en grupp utan att tillhöra den. Det har inte minst vänstern god erfarenhet av. Men, det är lite svårt för sossarna att försvara sin kvoteringspolitik om man själv inte föregår med gott exempel inom det egna partiet.

Tillsammans med Mona Sahlin så är hon en symbol för partiets dekadens under dom senaste decennierna där man går på ansikte istället för kompetens. Det gick bättre för socialdemokraterna när dom styrdes av dom numera så föraktade, samhällsbärande, vita medelålders män. Mona Sahlin tillträdde som den första kvinnliga partiledaren i socialdemokraternas 100 år långa historia. Det slutade som bekant med fiasko och S förlorade mark till dom andra partierna. Dessförinnan hade partiet krävt en kvinna, och när en kvinna ställde till med fiasko så behövde man komma upp med en ny för att inte bevisa S-kvinnornas inkompetens. Då efterfrågades Margot Wallström som fnyste lite lätt och sa att hon inte var beredd att ta sitt feta arsle från Bryssel för att ta över socialdemokraterna. Till sist fick ändå en ambitiös vit man tillträda, Håkan Juholt.

Då Nalin Pekgul är både invandrare och kvinna så är hon något av vad socialdemokraterna tror vara ett ansikte utåt, ungefär som Nyamko Sambuni för Moderaterna. I hennes debatt med Åkesson strax innan valet så slog det mig varför hon fallit alla ur glömskan. Hon var ointressant och gjorde en svag insats i den debatten.

Men för all del, låt Nalin Pekgul vara kvar. Socialdemokratin är på nergång och kommer fortsätta att vara så, så länge man inte lyssnar på sina konservativa arbetsförande vita kärnväljare. Går allt sämsta möjliga väg kommer sossarna inom en 10 års period att stanna på mellan 18-15 procent. Då kommer det utgöras av ännu ej bortgångna vaneröstande gråsossar och invandrare.