Forumet - Pendla eller distans

Pendla eller distans

495 0 17
Jag har rätt nyligt blivit antagen till läkarprogrammet vilket i princip är min livsdröm. Problemet är att jag bor ett bra antal mil bort från staden där jag ska plugga. Detta skulle innebära att om jag bor kvar måste jag pendla två timmar till skolan varje dag och sen två timmar till för att komma hem.

Det lär antagligen leda till att jag inte får något direkt socialt liv där borta. Blir lite svårt att bara dra iväg till polarna och se på film eller att fara iväg och festa för att sen ta tåget hem 4 på natten.

Om jag då istället flyttar så blir tjejen tvungen att stanna då hon har skola att sköta också. Så det skulle bli distansförhållande vilket vi båda två hade innan och det sög. Att gå från sambo till distans bara sådär blir en stor förändring som lär suga så jävla mycket. Men samtidigt så skulle det vara sämst att inte ha något socialt liv.

Hur skulle ni göra?
Det är såklart viktigt att ha ett socialt liv, men det är ju inte så att du inte har något/någon alls. Du har ju din flickvän.

Jag förstår att du vill ha ett socialt liv där du pluggar också, självklart, men du måste tänka vad som är viktigast för dig. Det är verkligen inte lätt, för båda kan ju vara lika viktiga.. men det finns nog tyvärr inget annat som du kan göra.

Spana också in:

Serpens:

Detta skulle innebära att om jag bor kvar måste jag pendla två timmar till skolan varje dag och sen två timmar till för att komma hem.


Har själv kommit in där det tar typ 2 timmar att åka bil. Morsan köpte en hyfsat ny bil (S60 2006) så att jag kunde åka fram och tillbaka.

Få se om det blir billigare eller om det blir billigare att bo där.
Jag är i ungefär samma sits om inte värre.
Jag studerar på Gotlands Högskola som jag började med i Augusti 2009.
Innan bodde jag i Göteborg så jag fick ju givetvis flytta hit, problemet var ju att jag lämnade en flickvän kvar.

Jag åkte i väg den 22:e augusti och träffade henne inte förrän den 11:e december och kan säga att det varit otroligt jobbigt i många fall.
Och nu tänker ja inte bara på sex utan på fysik/emotionell närhet över huvud taget. Man inser hur mycket bara en enkel kram skulle göra.

Jag ska vara ärlig mot dig och säga att många förhållanden här har skitit sig. Lite då och då hör jag om personer i min klass eller skola vars förhållanden har krasat på grund av avståndet.
Ändå bor många i Stockholm och runtom och träffar sina motsvarande lite då och då.
En kompis tex gjorde valet att hoppa av skolan för att hans tjej inte klarade av det vilket jag tyckte var vansinnigt.

Jag tycker dock det viktigaste är att du satsar på din utbildning.
Är det så att din tjej inte samtycker så hej - då kanske hon inte är mogen för ert förhållande. Det är nämligen så att som par så får man stå ut med saker, men det är det som håller en tillsammans.

Att min tjej håller kvar trots att vi bara kommer träffas en gång var 4-5 månad gör att jag vet att hon älskar mig och är det är det viktiga.
Men är det så att hon kräver att jag ska hoppa av eller något så är det slut, för jag tänker inte ge upp mina drömmar och min framtid för en otålig tjej.
Vill hon vara med i min framtid så får hon välja det.

Ungefär så tycker jag att du ska tänka.
Kanske är det här ett bra sätt för er att testa hur starka era band är.
Klarar hon inte det så kanske hon inte är för dig.
Tack för alla svar!
Jag ska ge lite respons nu till vad jag har bestämt mig för.

Jag känner att det bara är att köra på och testa pendla åtminstone första terminen. Jag är inte en sån som ger upp utan att testa. Med lite tur så blir det kanske så att jag fixar ett par vänner där borta som jag kan sova hos då och då så att jag inte missar alldeles för mycket av det sociala.

Sen under pendlandet så lär jag ju åtminstone få gott om tid åt pluggandet! Men känner jag att antingen mina studier försämras av det eller att jag blir utan vänner helt och hållet så blir det nog flytt. Men vi märker nog hur det går snart [smile]