Forumet - Pengar för en 14-åring

Pengar för en 14-åring

1263 2 10

Spana också in:

Det är ju väldigt svårt. Men man kan ge förslag till sina föräldrar att man göra vissa hushållssysslor och att man kan få en liten slant för det. Ungefär:

Diska 10kr
Laga mat 20kr
Dammsuga 10kr
m.m
Annars är det svårt att få ett jobb som 14-åring. Det gäller att man har kontakter men det är väldigt svårt. Man kan även sälja tidningar och sånt även om man bor på landsbygden. Och ibland brukar man få väldigt bra dricks. :)

13–14 år
  • Du får jobba högst sju timmar per dag och högst 35 timmar i veckan.
  • Du får inte jobba klockan 20-06.
  • Du ska ha minst 30 minuters rast om du jobbar längre än fyra och en halv timme.
  • Du ska vara ledig minst 14 timmar i sträck varje dygn och 36 timmars i sträck varje vecka, helst på helgen.
  • Du ska vara ledig minst fyra veckor i sträck på sommaren.

http://sunne.se/sv/barn-och-utbildning/ung-i-sunne/ung-jobb/jaha-och-hur-gammal-ska-man-vara/
Snart är det väl knappast aktuellt att klippa gräsmattor lite beroende på var du bor i Sverige men de flesta villaägare har väl ett jävla jobb med alla jävla löv som faller ner i mängder och måste krattas ihop. Ger säkert betydligt mer cash att kratta löv åt villaägarna än att samla burkar och returpant. 
Brorsan både klipper gräsmattor och krattar löv och han brukar ta 100 - 150 kronor i timman. 100 kronor i timman för lövkrattning och 150 kronor i timman för gräsklippning men då står han för motorklippare och bensin. 
Det börjar ju bli mer och mer populärt bland bilägare att handtvätta sina bilar eftersom många maskintvättar repar lacken. Förutsatt att du bor i villa och har tillgång till vattenslang, erbjud bilägarna att du handtvättar deras bilar. De etablerade företagen tar väl några hundralappar för en handtvätt så tvättar du några bilar varje eftermiddag kan du tjäna en slant.

Kolla bara med kommunen då vissa kommuner inte tillåter att man tvättar bilen på garageuppfarten och släpper ut tvättvattnet i vanliga dagvattenbrunnen.

download-bikini-car-wash-top-wallpaper-f