Forumet - Per T Ohlsson/Sydsvenskan: SD kan bli största partiet 2022

Per T Ohlsson/Sydsvenskan: SD kan bli största partiet 2022

2107 0 11
I en artikel i Sydsvenskan idag skriver Per T Ohlsson (senior columnist) att han tror att SD kan bli största regeringspartiet om inte 2018 så 2022.

Enda sättet att stoppa SD. Den borgerliga alliansens partiledare svajar hit och dit.Med mindre än två år till nästa riksdagsval har Sverigedemokraterna hamnat i centrum. Hur skall övriga partier, främst de borgerliga, förhålla sig till ett parti som bara växer och som i opinionsmätningarna har etablerat sig klart över valresultatet på 12,9 procent?
Den gamla ordningen med två block har i praktiken ersatts av ett system med tre, där inget har möjlighet att nå majoritet.
Om Sverigedemokraterna fortsätter öka i samma takt som hittills kan de bli största parti, om inte 2018 så 2022.


http://www.sydsvenskan.se/2016-10-02/enda-sattet-att-stoppa-sd

Var tror du? Vad har du för åsikt? Upp till debatt!

Spana också in:


A: Vad fördomsfull du är. Pelle beslutar själv över vilka frågor han vill delge sin röst i.

Fördomsfullhet är nog oundvikligt om man studerat historia och samhällskunskap merparten av sitt liv.

Anser du att alla individer som är röstberättigade, oavsett socio-ekonomisk tillhörighet, har lika mycket förkunskaper som krävs för att kunna föra samhället framåt långsiktigt?

Lee Woo-Jin: Anser du att alla individer som är röstberättigade, oavsett socio-ekonomisk tillhörighet, har lika mycket förkunskaper som krävs för att kunna föra samhället framåt långsiktigt?
Jag anser att alla människor oavsett samhällsskikt eller avklarad nivå var det gäller tvångsutbildningar besitter kunskaper - och att de med dessa kan vara med och påverka det samhälle jag vill leva i, ja.

Hur ser ditt idealsamhälle ut egentligen? Vilka åsikter lämpar sig bäst i ett samhälle som enligt dig skall "föras framåt"?    

A: Hur ser ditt idealsamhälle ut egentligen? Vilka åsikter lämpar sig bäst i ett samhälle som enligt dig skall "föras framåt"?
Att ha principen "individuell frihet med kollektivt ansvar" är en bra början som gott kan kombineras med en utökad direktdemokrati tillsammans med ett ökat kooperativt tänkande. Allas åsikter är välkomna dock bör samhället präglas av meritokrati, personer som varit med i lyxfällan kanske inte skall bestämma vårt lands ekonomiska framtid till exempel.

Hur ser ditt idealsamhälle ut?