Forumet - Permanenta håret?

Permanenta håret?

2317 0 10
Hejsan!
Jag har tänkt att permanetna mitt hår men jag är inte säker än. Jag har vela​t det i några år nu men jag har ganska kort hår, knappt till axlarna och jag blev lit​e osäker nu eftersom jag läste några bloggar om permanent osv. Jag vill inte att mitt​ hår ska bli alldeles för som över öronen xD. Jag vet att permanent sliter ganska myc​ket på håret men det är bara en engångsgrej för att kolla ifall jag passar i det elle​r inte[bigsmile]
Någon som vet något om permanent eller som har kort hår och som har​ permanentat det? :)

Spana också in:

vickisunshine:

Någon som vet något om permanent eller som har kort hår och som har permanentat det? :)


jag vet mycket om frisörsaker alltså om permanent, det finns många olika spolar alltså till vilken storlek på lockar du vill ha, du kan gå å be dom ha ganska stora å lägga vertikalt så du får korkskruvar. Det beror mycket på om du har fint , grovt, preparerat, och din känslighet. Alltså så tar frisören en permanentväska som är efter ditt hår och får du en mild som ändå blir bra så sliter det inte lika mycket på ditt hår. På allas hår håller inte lockarna alls så länge det sägs, men minst en månad iallafall men sköter man det bra och använder schampo , balsam och lite krämer för permanntat och lockigt hår så ska det hålla längre :)
vickisunshine:

Min mormor gör permanent på sig och sina vänninor själv men jag vet inte :/


Om din mormor vet vad hon gör så kan du ju testa med henne. En frisör kan veta mer om permanent osv, ex. hur man ska lägga spolarna för att få håret så som du vill. Det är helt enkelt upp till dig :) Jag skulle nog göra det i en salong, och fråga om de kan testa först (kanske någon dag innan så att det inte tar så lång tid).

Tyvärr lär det ju kosta lite :(
kissemim999:

Jag skulle nog göra det i en salong, och fråga om de kan testa först (kanske någon dag innan så att det inte tar så lång tid).

Tyvärr lär det ju kosta lite :(


Ja, jag tror jag tar och prövar hos en frisör men jag tycker att det är så himla dyrt men det kanske bara är jag som är snål xD Men jag ska inte göra det än! Känns som en ganska stor förändring när jag går sista året i grundskolan och så :) men ska nog göra det sen efter iaf :)