Forumet - Personlighetsstörningar

Personlighetsstörningar

2904 0 36
mm, kunde vara kul att se vilken som är den vanligaste här på UM. Aspergers och ADHD och dylikt räknar jag inte in, eftersom de är funktionshinder.

OBS: bara professionellt satta diagnoser, ingen självdiagnostik.
"Du måste komplettera dina användaruppgifter med kön och ålder för att kunna rösta."

What? Det har jag ju [confused]

Nåja, skulle röstat på: "Har ingen personlighetsstörning".

Sen undrar jag om det verkligen är så att Aspergers och ADHD är ett funktionshinder? Har kompisar med Aspergers och de lever helt normalt förutom det att de har lite annorlunda tankesätt eller vad man ska säga. Skulle verkligen inte vilja påstå att det de har är ett funktionshinder...

Spana också in:

fosfor:

Annan, nämligen: (Du röstade på detta alternativ)


Annan finns inte. Jag röstade på detta alternativ, eftersom jag inte har (velat) gå(tt) till en psykolog/psykiater. Hade jag varit riktigt deprimerad vid tillfället hade de med stor sannolikhet gett mig en differentialdiagnos mellan schizotyp- och fobisk personlighetsstörning. Är dock sällan så nere i mig själv att symptom på det kommer till ytan, har hänt ett fåtal gånger. Fobisk var jag genom hela min barndom. Är i princip frisk nu, mestadels.
ingen PERSONLIGHETSSTÖRNING diagnostiserad,bara diagnostiserad depression när jag va yngre men folk som känner mig+jag själv känner att jag drar jävligt mycke åt borderlinehållet.Har även haft tvångstankar,men inte diagnostiserat,men man känner fan själv om man har tvångstankar O_o (tvångstankar som i att tända och släcka lyset tre gånger,ta på dörrhandtag tre gånger,tre sex eller nio,annars händer d nåt hemskt)
fosfor:

Fobisk personlighetsstörning


Kom på att detta är högaktuellt. Jag är inte alls fri från det. Får ångest varje dag för att jag tänker för mycket när jag hamnar i sociala situationer. "Hatar" människor.

fosfor:

Schizotyp personlighetsstörning


Kom på att detta också träder fram rätt mycket... kan längta hur mycket som helst efter en vecka i ensamhet, så att jag kan vara hur konstig jag vill. Behöver inte ta hänsyn, ta ansvar. Kan bara vara, och njuta av vad den faktiska världen och jag själv har att ge mig.

fosfor:

Narcissistisk personlighetsstörning


Älskar mig själv så pass mycket att jag både vill ha kakan och äta den, dvs jag skulle ha sex med mig själv om det gick, dock som tjej eftersom jag är heterosexuell. Låter bara sjukt, men jag är så jävla upprörsd nu.
Har haft en lång diskussion med mina föräldrar om ansvar osv. Jag blir helt förstörd, orkar verkligen inte. En massa kladd om uppfostran och empati huruvida man har det eller ej, nehe jag gör fel. De ska lära mig saker och uppfostra mig nu helt plötsligt.
Det var nog inte riktigt det jag hade tänkt skirva , men nu är jag väldigt tankspridd.

Är så fruktansvärt lat, gör bara saker för egen vinnings skull. Önskar jag hade ett annat tankesätt, mer långsiktigt. Just nu vill jag bara supa och röka hasch, så att jag kan ha det najs... ah, det får nog vänta.. men jag gör det kanske sen.

Läs inte det här inlägget med dömande ögon. Ta inte det här inlägget för ett av mina traditionella. Jag mår bara så jävla illa just nu. [sad]
Infraröd:

Kom på att detta också träder fram rätt mycket... kan längta hur mycket som helst efter en vecka i ensamhet, så att jag kan vara hur konstig jag vill. Behöver inte ta hänsyn, ta ansvar. Kan bara vara, och njuta av vad den faktiska världen och jag själv har att ge mig.


flytta hemifrån?