Forumet - Piercing i naveln

Piercing i naveln

411 0 11
Jag har planer på att ta hål i naveln men jag har en fråga först. Där jag ska ta hålet sätter dom in en ring precis när dom har tagit de och senare kan man byta till stav. Vilket är bäst, stav eller ring? eller spelar det någon roll?

Sen har jag hört att man bara ska tvätta med vatten för annars kan piercingen bli irriterad, stämmer det?

Och är det något mer som man borde veta? :)

Tack på förhand!
Xoxo /Amanda
Du la tråden i fel forumdel.elefjant:

Vilket är bäst, stav eller ring? eller spelar det någon roll?


Oftast kör de på ring i början eftersom att det lämnar utrymme för din piercing att andas och läka fortare än om du kör i stav, eftersom att huden svullnar upp och kan irritera runt omkring.

elefjant:

sätter dom in en ring precis när dom har tagit de och senare kan man byta till stav.


Ja, för det mesta iaf.

elefjant:

Och är det något mer som man borde veta? :)


Eftervård i guess, men det kan du nog prata med din piercare om.

Spana också in:

Jeay_L:

Jag tror faktiskt du är ute och cyklar nu, det som används till navel är en barbel!


När du piercar naveln så kör du med lite större kanyler än vanligt eftersom att området svullnar upp, då är det även enklast att köra med ringar eftersom att ringar tillåter området att andas. Visst finns det piercare som kör med banana-bells men det drar ut på läkeprocessen eftersom att det inte lämnar svullnaden/området att andas. Precis som att du inte kör i pluggar precis när du punchat! [wink]
massgrav:

då är det även enklast att köra med ringar eftersom att ringar tillåter området att andas. Visst finns det piercare som kör med banana-bells men det drar ut på läkeprocessen eftersom att det inte lämnar svullnaden/området att andas.


Har du någon erfarenhet av navelpiercings? Med tanke på där piercingen sitter så borde det vara vädligt opraktiskt med en ring. Jag skulle komma på tanken att sätta en ring i min navel.

Min piercing går ju att ändra längd på själv alltså borde det väl inte vara något problem om det hade varit svullet?
Jeay_L:

På piercingsmycket ja.


Längden är oftast inga problem i sig, det är just det att läkeprocessen med en navel kan liknas läkeprocessen vid en surface-piercing, dvs att det kan svullna över smycket och skapa större problem än väntat. Better safe then sorry, inte sant?