Aviseringar
Rensa alla

Piller..?


Ämnesstartare

Hello där!! 
Jag har en fråga om antidepressiva läkemedel. Det är så att jag mått ganska (okej väldigt) dåligt i perioder på grund av olika saker och jag undrar om det skulle vara "farligt" eller liknande att ta någon annans antidepressiva. 
De tabletterna jag funderade på att ta av är min mammas MEN hon slutade med dessa tabletterna för ett tag sedan, men de ligger såklart kvar i våran medicinlåda. 

En annan fråga är om det finns några andra "piller" man skulle kunna förbättra ditt mående med och gärna tips på hur man får tag i det.


   
Citera

Gå ut och träna på fritiden! Det är det tveklöst bästa mot depression. 

OBS! Inget skämt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

SnabbGrabb:
Gå ut och träna på fritiden! Det är det tveklöst bästa mot depression. 

OBS! Inget skämt.

Jag tränar redan 4 - 5 gånger per vecka, men bra tanke


   
SvaraCitera

Låt en psykolog göra en diagnos på dig så ni kan komma fram till den bästa lösningen.


   
SvaraCitera

Att äta någon annans "piller" är ett klart - NEJ!

Ge dig ut i naturen och vandra istället. Ta långpromenader. Hade det varit på sommaren så hade jag rekommenderat långa cykelturer men det kanske är lite väl svalt för det nu.

Altnernativet är att du besöker en psykolog eller psykiater. Men det är väl sista utvägen då de har betalt just för att skriva ut "piller" till sina patienter.

OBS! att det äts alldeles för mycket psykofarmaka i Sverige. Vill minnas att jag hört att Sverige är det land i världen där det äts mest "lyckopiller" av alla de slag. Ska man tolka det som att svenskarna är de mest olyckliga människorna i världen?  Gråter


   
SvaraCitera

?????????? VARFÖR? Fråga en expert istället


   
SvaraCitera

Du borde inte ta någon annans medicin, då det kan bli sämre konsekvenser utav det. Mitt förslag är att själv boka en tid och se om du kan få egna antidepressiva.


   
SvaraCitera

Du ska inte ta nånting alls , det är jobbigt ibland och kommer hända ofta.  Men piller ska inte dämpa ångesten , msn fasnar bara och mår ännu sämre när du lägger av .
det blir bättre!


   
SvaraCitera
time
 time

Du ska ABSOLUT INTE ta någon annans medicin! Dos och medicinsort är något man kommer fram till med sin läkare, det som är utskrivet till någon annan är inte ”inställt” efter dig. Dessutom måste man äta antidepressiva regelbundet i några veckor/månader för att få effekt. Vänd dig till en läkare för att diskutera medicinering med hen!


   
SvaraCitera

Det bästa antidepressiva medlet är bra träning, till exempel i poolen. I allmänhet kan du byta antidepressiva medel om de är analoga med varandra.


   
SvaraCitera