Forumet - Piller..?

Piller..?

2152 0 8
Hello där!! 
Jag har en fråga om antidepressiva läkemedel. Det är så att jag mått ganska (okej väldigt) dåligt i perioder på grund av olika saker och jag undrar om det skulle vara "farligt" eller liknande att ta någon annans antidepressiva. 
De tabletterna jag funderade på att ta av är min mammas MEN hon slutade med dessa tabletterna för ett tag sedan, men de ligger såklart kvar i våran medicinlåda. 

En annan fråga är om det finns några andra "piller" man skulle kunna förbättra ditt mående med och gärna tips på hur man får tag i det.

Spana också in:

Att äta någon annans "piller" är ett klart - NEJ!

Ge dig ut i naturen och vandra istället. Ta långpromenader. Hade det varit på sommaren så hade jag rekommenderat långa cykelturer men det kanske är lite väl svalt för det nu.

Altnernativet är att du besöker en psykolog eller psykiater. Men det är väl sista utvägen då de har betalt just för att skriva ut "piller" till sina patienter.

OBS! att det äts alldeles för mycket psykofarmaka i Sverige. Vill minnas att jag hört att Sverige är det land i världen där det äts mest "lyckopiller" av alla de slag. Ska man tolka det som att svenskarna är de mest olyckliga människorna i världen?  Gråter
Du ska ABSOLUT INTE ta någon annans medicin! Dos och medicinsort är något man kommer fram till med sin läkare, det som är utskrivet till någon annan är inte ”inställt” efter dig. Dessutom måste man äta antidepressiva regelbundet i några veckor/månader för att få effekt. Vänd dig till en läkare för att diskutera medicinering med hen!