Forumet - Pineapples syn på attraktion hos könen

Pineapples syn på attraktion hos könen

382 0 41
Killar i större utsträckning än tjejer är ej noga med vad för partner de träffar. Ta tex den tysta killen i din klass på gymnasiet eller grundskolan som var snäll när du pratade med honom men som ej gick ut på kvällarna och söp sig dräng full på en kvarting vodka. Denna kille skulle, precis som de flesta andra människor i gymnasiet / grundskolan, vilja eller iaf pröva på att ha en flickvän. Hur ska han gå tillväga ? Det vet han inte, han får inga hjälp av föräldrar hur man raggar eller inget stöd av hans andra "nörd kompisar". Det finns möjligheter att denna kille börjar hänga inom en subkultur och därav träffa vänner av samma och motsatt kön som har den primära gemensamma faktorn - De passade ej in och har nu ett avvikande beteende. Vill man dra detta till en modern subkultur så kan vi ta EMOs, killar kysser killar och killar har smink och dylikt. Jag tänker ej säga om det är rätt eller fel men bristen i kunskap/möjlighet att bli mr populär i den första sociala sfären (läs: vad som anses normativt normalt) leder personen till ett, i samhälles ögon, avvikande beteende - därav subkulturer.

ALLA människor har ett STARKT behov av att känna gemenskap eller tillhörighet. Kalla det gener eller socialisation, vi är flock djur. Ett common misstake som folk gör är att när de använder termen "killar" och framgångs rikhet med andra könet så utgör denna procenten kanske 25%. Resten av killarna hamnar i skymundan (nu tänker jag inte bara ungdomsår). De går ut och super och går hem och runkar, vaknar bakis och spelar World of Warcraft. De trivs i allmänhet med sitt liv men det skulle vara skoj att träffa en av det andra könet för bekräftelse. Många killar VET INTE och får ingen information hur de ska bete sig för att attrahera motsatta könet. Därför fortsätter de att vara snälla eller som vissa kanske kallar det: mesiga.

Och nu kanske någon kommer säga "Men jag känner många killar som ej super som träffar tjejer" <--- Detta finns inte i min världsbild. Det korta liv jag levt och de människor jag pratat med / mött har vittnat om det motsatta. Alkohol gör en utåtriktad i vissa fall och är man inte utåtriktad som kille så kommer man inte träffa tjejer. Det finns undantag men det är INTE vanligt ! Nu är tiderna i rörelse och ett mer jämställt samhälle när det kommer till raggning börjar etablera sig men vi är inte där riktigt än.

Tjejer i gymnasie/grundskola vill också givetvis träffa killar och ha / pröva på pojkvän. Problemet som det har varit är att många tjejer är passiva när det kommer till skola / annan miljö / krog miljö när det gäller första initiativet. Nu kanske folk kommer säga "det där stämmer inte" men då vill jag att du tar en funderare på hur många tjejer du hade i din klass / skola / på krogen som du misstänkte / visste inte träffade killar pga diverse anledningar. Problematiken mellan killar och tjejer i helhet uppstår i att killar törs inte ragga då de ej prövat, ej fått någon information, blivit sågade så de nästan börjar gråta. På andra sidan så har tjejer ej heller fått någon information hur de ska gå tillväga. Och om de fått tips och dylikt så är det ofta av tjejkompisar eller tjejtidningar och tjejers idéer och ännu mer tjejtidningars uppfattning om vad killar tycker om / fungerar är långt (läs <-----> så här långt) ifrån verkligheten. Pröva själv att sätta ihop en IKEA möbel utan manual ! Det går att pröva men det kommer sluta i frustration. Man måste antingen få någon som hjälper en, uppmuntrar en eller att man satt ihop liknande möbler innan (läs: har raggat innan)

När det gäller attraktion mellan könen så är det ur min världsuppfattning som följande: Vill killar träffa tjejer så måste de antingen vara självsäkra / dra på en mask / dricka sig påverkade för att man ska ta till handling. Det är en ond men det kan även vara en god spiral, beroende på frekvensen på lyckade förhållanden / raggning. Killar som går ut och är "sig själva" och faller in i kategorin "snälla killar" är ofta inte intressanta. Varför ? - De tar inte för sig, de brukar se sämre ut och de kan ofta inte dansa lika bra. Så hur ska dessa snälla killar göra ? Jo dom gör det som dom tror funkar bäst - vara snälla. De bjuder antingen på en drink eller ställer en massa frågor för att tjejen ska känna sig sedd eller för att de inte vet hur det sociala spelet går till vid raggning. De kommer troligen (läs: inte alltid!) inte få någon respons och den negativa spiralen snurrar sig djupare.

Vad vill tjejer ha ? Jag har tyvärr inget svar på detta (sorry killar) då det skiljer sig från person till person MEN de riktlinjer jag har lärt mig so far är följande
- Tar för sig
- Får tjejen att känna sig trygg
- Har ekonomiskt/socialt/kulturellt kapital
- Är tuff och kan använda sig av subtilt våld / härskar tekniker mot andra killar. Kalla det alpha hane om ni vill. (detta stämmer inte lika mycket som de andra 3 riktlinjerna )

Det jag tror det fundamentala felen är: Tjejer tar för lite initiativ, och om ni tjejer säger "Men vi gör ju det ! *ramaskri*" så får ni tänka att många killar inte är proffs när det kommer till sociala spelet så ni får "överdriva" lite nästa gång. Här kommer dock ett problem in. Vissa tjejer och killar har någon dum uppfattning om att folk som har sex ofta / ONS är lösaktiga och ej pålitliga av just denna anledning. Detta går åt båda hållen.

När killar går fram så blir det nedskjutna för hårt och vill då inte upp på sadeln igen för det gjorde för ont att bli rejected. Sen så är det förekommande (Det vet jag mycket väl själv) att vi ofta dricker för mycket alkohol. Kommer det någon tjej, oavsett utseende, och är dyngrak och ej kan föra en anständig konversation så blir jag inte intresserad. Äcklad är absolut inte rätt ord, bara inte intresserad.

Sen tror jag det är för stor fascination vid utseende och inte insidan. Jag tror många killar och tjejer skulle kunna skippa "good looks" på sin partner / ragg om de skulle veta att det är en rolig och bra person. Men det gamla uttrycket "Utsidan ger insidan en ärlig chans" är därför klockrent.

OBS! Detta publicerade jag på ett annat forum för en annan publik. Är intresserad av att höra hur ni här på ungdomar tänker och resonerar kring det sociala spelet vi kallar attraktion.

Spana också in:

Pineapple:

Är intresserad av att höra hur ni här på ungdomar tänker och resonerar kring det sociala spelet vi kallar attraktion.


Om ni håller med eller ställer er kritiska till något i texten. Tycker det är intressant att få höra andra åsikter, främst ungdomars, och hur människor upplever sin vardag. Enligt min uppfattning så är just attraktion ett stort problem för många människor och kan vara något som leder till stor livsglädje men även självskadande beteende i värsta fall.
Oväntad:

Du tycker inte att du är lite heteronormativ?


Texten tar inte in någon annan sexualitet för det skulle bli alldeles för stor text. Då folk inte orkar läsa som det är så känns det lite överkurs. Sen så besitter jag begränsad kunskap hur normerna hos homosexuella ser ut och hur attraktion mellan de kan te sig. Skulle kunna uttala mig men jag avhåller mig att gå ut på hal is.
Sen så kommer säkert någon nämna andra sexualitets inriktningar men det undanbeder jag. Antingen är man hetero eller homo. Trans eller könslös så attraheras / identifieras man mot något kön. Och de som inte gör det utgör en sån lite procent andel att det ej går att väga in i vanliga diskussioner.
Jag hade svårt att se någon röd tråd genom texten. Tror du behöver lära dig hur man lägger upp en text ordentligt. Annars blir det bara pannkaka om man skriver så pass mycket.

Och om jag nu inte missuppfattade dig, så var det näst intill omöjligt att hitta en partner i nyktert tillstånd. I beg to differ, känner ett flertal nykterister som har flickvän. Gäller bara att man letar i rätt forum (Och nej, menar inte enbart internetforum).
Buddah:

Och om jag nu inte missuppfattade dig, så var det näst intill omöjligt att hitta en partner i nyktert tillstånd. I beg to differ, känner ett flertal nykterister som har flickvän. Gäller bara att man letar i rätt forum (Och nej, menar inte enbart internetforum).


Nej inte omöjligt. Jag quotar nedan [smile] Givetvis finns det andra forum där man hittar likasinnade. Men vilken sorts forum tänker du mer specifikt på ?

Pineapple:

Vill killar träffa tjejer så måste de antingen vara självsäkra / dra på en mask / dricka sig påverkade för att man ska ta till handling.

Det är vi misfits som får ta till andra taktiker och överlevnadsstrategier för att göra oss intressanta, om man inte gillar att vara social jämt, kallprata och leva allmänt "jag är i centrum, kolla på mig, jag kan interagera med er, låt mig vara med snella!" ...

...Så hittar man andra vägar att få det man vill ha, lagligt, fair, imponerande. ^^
Jag läste faktiskt hela texten, otroligt nog.. En del av det du säger stämmer, tex att de tysta, nördiga killarna inte vågar stöta på tjejer och att man blir mer social genom alkohol och får lättare tjejer om man är snygg.. Yes, så e det men det finns någon där ute för alla. Det fanns alltid en nördig tjej den nördiga killen kan passa bra med och kanske hitta över internet el dylikt.. Den som inte är så snygg kan hitta en lika ful partner.. Den som är snygg vet att han/hon kan få en lika snygg och självklart kör man på det.. flummade nog iväg en massa nu
Buddah:

Kan vara någonstans där man utövar något gemensamt intresse. Gymmet eller dylikt.


Absolut finns det undantag. Sen så kan jag bara utgå från mina erfarenheter och vad jag snappat upp under min tid men jag tror fortfarande mina riktlinjer att killen behöver ta initiativet fortfarande existerar. Främst inom åldern 13-20. Samt vad för sysselsättning man har. Annars finns ju jobb som ett annat möjligt forum.

Lily89:

Yes, så e det men det finns någon där ute för alla. Det fanns alltid en nördig tjej den nördiga killen kan passa bra med och kanske hitta över internet el dylikt..


Jag säger absolut inte att det inte existerar. Jag menar bara att det är väldigt ovanligt och försökte ge ett svar på varför det kan se ut som det gör.

Att jag skrev denna text är lite kopplat till att Sverige är väldigt singeltätt (mest i världen [confused]) och att kärlek och bekräftelsebehov är en väldigt stark drivkraft inom oss alla.

Lily89:

flummade nog iväg en massa nu


[y]

mediakatt:

Du skriver långt och osammanhängande. Vad är det du vill att vi ska diskutera?


Om du tar dig tid och läser inläggen på denna första sida så ser du att den frågan redan ställts och besvarats. Men som jag länkade ovan

Pineapple:

Detta publicerade jag på ett annat forum för en annan publik. Är intresserad av att höra hur ni här på ungdomar tänker och resonerar kring det sociala spelet vi kallar attraktion.


Sen så får jag beklaga om ni uppfattar texten som lång, osammanhängande och utan röd tråd.

Känner att jag kanske tog mig vatten över huvudet när jag postade texten här.