Forumet - Pink Floyd

Pink Floyd

331 0 21
Smilen:

Vad tycker ni om bandet? Favoritlåt? Favoritskiva? Blev Pink Floyd bättre utan Roger Waters eller blev de sämre?


OMG! En tråd i min smak!

Älskar bandet (såklart!!!). Favoritlåt... Hmm... Antingen säger jag nog See Emily Play eller when the tigers broke free. Men det är idag. Us and Them är också bra samt musiken dom skrev till filme Sabriskie Point. Favoritskivan är och kommer nog alltid vara Dark side of the moon, den har något över sig som får mig att älska den om och om igen (mer än dom andra skivorna alltså).

Sedan tror jag att dom blev lite sämre, dock fortfarande helt underbara. Det stora nedköpet skulle jag säga var när Syd lämnade. Men men... [smile]
Asså har en speciell relation till dom, har lyssnat på dom väldigt mycket och sett the wall två gånger (en on weed). Men jag vet ingenting om bandet och hur dom ser ut osv, och jag vill inte heller. Men jag älskar att musiken kan få en att känna så nästan filmiska känslor. Dom är asnajs att lyssna på när man är hög eller spelar typ något pusselspel, för då är hjärnan så påtaglig för musiken.

The Wall och Darkside of the Moon är de två bästa skivorna, bästa låten är nog confortably numb.

Spana också in:

Smilen:

Favoritlåt?


Take Up Thy Stethoscope And Walk, Flaming, Bike, The Great Gig In The Sky, One Of My Turns, Wish You Were Here, The Gnome, Paranoid Eyes, What Do You Want From Me, High Hopes, The Nile Song, Sheep ...

Smilen:

Favoritskiva?


1967 - The Piper at the Gates of Dawn [love]

1973 - The Dark Side of the Moon
1979 - The Wall [blush]

Smilen:

Blev Pink Floyd bättre utan Roger Waters eller blev de sämre?


Sämre
Smilen:

Blev Pink Floyd bättre utan Roger Waters eller blev de sämre?


Den intressanta frågan är väl snarare om det blev ett bätte band utan Syd Barrett? För Pink Floyd utan Waters är ju inget att ha, för fem öre.:)

Min favoritskiva är svår.. Det står mellan Animals och Meddle. Gillar också Ummagumma, men den är lite väl flummig på sina ställen.