Forumet - Pirater

Pirater

99 0 16
Det är nog inte många som undgått att märka vad som har cirkulerat i hetluften inom politiken på senaste, jo, EU-valet. Och jag vill nu på min blogg uttrycka min åsikt om detta.
Jag tycker att ett parti som inte bedriver någon som helst miljö, jobb, eller social politik har i EU att göra. Piratpartiets enda politik bedrivs inom internetintegritets och fildelningsfrågor. Att ett sådant parti kan ta sig så långt är pga att folk vill ladda hem. Det helt sjukt enligt min åsikt, att starta ett parti endast för att kunna upphäva ipred. Ipred stiftades för att skiv- och filmbolagen skulle kunna sälja sina filmer och musik istället för att tillåta att de delas ut gratis. Det är ungefär som att tillåta snatteri.
Att piratpartiet kunde få hela 7.1%(1 mandat) tycker jag att är sjukt. Jag säger inte att de som röstade är idioter, men jag tycker det är idiotiskt att bedriva ett parti som endast försöker göra ett självklart lagbrott lagligt.
Att det gick så bra för Miljöpartiet förvånade mig en aning, hela 10.8%(2 mandat)!
Folkpartiet liberalerna (som jag skulle ha lagt min personliga röst på om jag skulle inneha svensk rösträtt och myndighetsålder) fick 13.6%(3 mandat) medans moderaterna fick 18.8%(4 mandat) och socialdemokraterna med 24.6% och 5 mandat (suck!!)
Våran lokala politik tänker jag inte kommentera, åtminsone inte i detta inlägg.

Spana också in: