Forumet - Pixlar per centimeter på en standardskrivare?

Pixlar per centimeter på en standardskrivare?

247 0 13
Håller på att göra en karta till ett rollspel. Vanligtvis brukar jag höfta då jag gör jefligt enkla kartor i paint eller så, men nu kände jag för att göra det på det "ordentliga" sättet. Kartan är rutbaserad, och varje ruta ska vara 1 cm. Tänker göra kartan i GIMP och undrar hur många pixlar per ruta jag ska använda, för att utskriften ska bli rätt? Har tillgång till en hp laserjet 1200.
Gah men vad jobbigt med inches >.< blir ju jättesnett när man översätter det då.

Men kan du förklara hur man gör med utskriftsinställningarna så att det blir rätt? Ska jag ha 300 pixlar per tum då, eller hur funkar det? Kan jag ha mindre, så att kartan blir lättare att arbeta med på datorn? (det är ingen direkt avancerad karta så behöver inte så högupplöst egentligen)

Spana också in:

My dreams are her:

Där kan du du ändra upplösningen, och i rullgardinsmenyn bredvid kan du välja olika mått tex det som du vill ha pixels per cm. Du kan ha självklart ha lägre än 300 men vanliga foton kräver oftast så mycket för utskrift.


Ah, okej, tack! Detta är mer av en enkel teckning ​av den här typen, så kan nog arbeta lättare med 50 pixlar per centimeter då.
Miceparade:

Alltså, jag vet ej särskilt mycket om GIMP, men det borde väl gå att öppna ett dokument med A4-mått i programmet och utgå från det? Plocka fram ett linjalverktyg om det finns något sådant. För det är A4 du skriver ut antar jag?


Skrev ut och testade nu efter att ha ställt in som du tipsade om, och det funkade helt okej. På utskriften var varje ruta ~0,995 cm, så den blir en milimeter off efter 20 centimeter. Det är smällar man kan ta i ett sånt här sammanhang XD

Miceparade:

Vill se det färdiga alstret :o


alltså den är inte så flashig egentligen, det är bara att det är första gångne jag skapar något grafiskt annat än enstaka warcraft 3-ikon och halvkass paint art [blush]
Den är inte klar än, ska bli mer inredning och så, men detta är hur den ser ut so far: