Forumet - plankar du?

plankar du?

4540 0 141

När du åker kollektivt, plankar du då? Med planka avses här att man nyttjar kollektivtrafik men ej betalar det egentliga priset. Åker du som 35-åring på ungdomsbiljett plankar du således, och då såklart samma sak om du inte betalar öht.

Senast ändrad 31 Oct 2013, 21:09 av André Vifot Haas

Spana också in:

Nä, är för feg. :$ Önskar dock jag vågade pga hatar att det ska kosta att åka kollektivt. 

Plankat så få gånger att jag minns dem allihop.

I Sverige: var sista tåget som skulle gå från Bålsta till centralen som jag höll på att missa, jag kutade allt vad jag hade och behövde köpa ett sånt där UL-tillägg, men hade ej kontanter och skulle behöva betala med kort vilket tar jättelång tid så jag hoppade över spärren (fråga mig inte hur, jag är världens minst atletiska människa).

I Paris: skulle planka och ge mitt kort till min dåvarande pojkvän. för att visa hur det ser ut så ser alltså spärrarna ut som på bilden nedan. dvs man drar sitt kort på andra sidan, går igenom själva "rullgrejen" och så öppnas spärren längst ut som en dörr. jag gav min dåvarande kille mitt kort, som gick igenom smidigt. han höll upp dörren åt mig så jag kunde krypa under rullgrejen och sen bara gå ut genom dörren, men jag var dum i huvudet så jag gick istället under rullgrejen vid spärren bredvid. så jag satt där som ett fån och ba "hallå, kan du öppna dörren eller???" och fattade inte att man var tvungen att dra sitt kort för att den skulle öppnas. alla stirrade på mig som en idiot. som tur är höll han kvar sin dörr så jag kom igenom där, hahahaha.

5050878555_52fb11231d_z.jpg