Forumet - Plugga på distans eller inte

Plugga på distans eller inte

854 0 26
Bestäm åt mig eller något. 

Vad tycker ni är bäst? Vad finns det för för- och nackdelar? Osvosvosv.

Plus för mig:
- Kan börja minst ett halvår tidigare
- slipper lägga pengar på boende
- slipper söka nytt jobb
- det finns fler roliga aktiviteter att syssla med i stockholm som jag nog kommer sakna jättemycket om jag flyttar

Minus:
- man får inte lika bra kontakt med sina kurskamrater (eller?)
- det skulle vara nice att bo någon annanstans ett tag, vet inte om jag har anledning att bo i just norrland någon annan gång i livet
- jag behöver ju ändå åka iväg på obligatoriska träffar
- kanske svårare att få hjälp och så med uppgifter?
- bättre att ha pluggat på plats sen när man ska söka jobb?


Ugh.
Det beror ju lite på dig. Vad du tycker som passar dig bäst. Som sagt så har du en bra för/nackdelar.
Får man fråga vad är det du ska läsa? Enstaka kurser eller en hel program. Är det så att du läser en kurs så kan man stanna hemma o plugga därifrån. Om det är en hel program med massa olika kurser så rekomenderar jag att du inte väljer att läsa på distans, då det finns massa fördelar att ha en bra kontakt med sina klasskamrater under och efter sin studietid.

Spana också in:

Du bör ha god disciplin och må psykiskt bra för att plugga distans. Det är mer krävande då det innebär att du måste ta ett ännu större ansvar för att studierna ska gå bra. Ofta innebär distansstudier att man inte får lika bra kontakt med lärare - åtminstone var det så i mitt fall, men det är givetvis varierande. Vad som är bra med distansstudier är att man kan lägga upp sin utbildning helt som man själv vill. Du pluggar när du vill plugga och är inte bunden till någon annans tider. Distans kommer vara bra om du är beredd att klara dig på egen hand utan mycket stöd utifrån. 
De kurser jag har läst på distans har gått mycket bra. Det krävs självdisciplin, men drar du ut internetkopplingen och bara börjar skriva går det snabbt, även om det blir gjort först någon dag innan inlämning. Enligt min erfarenhet kan man må hur dåligt som helst och ändå klara detta, men det är förstås alltid olika. Hur bra kontakt men får med klasskamrater väljer man själv, läraren brukar uppmuntra kontakt och forumdiskussioner. Läraren kan man faktiskt få väldigt bra kontakt med, de brukar uppmuntra frågor. 

nubbie:
Öeh, saker som rör skydd mot olyckor, typ Rodnar. Ska läsa till brandman iaf.
Hehe Glad Verkar kul. Skydd och säkerhet (brandman/kvinna)hade jag en gammal kompis som skolade sig som. Minns att det var mycket praktiska övningar? Men det kanske inte är detsamma som med ditt ämne? Det måste nästan vara helt teoretiskt då, om skolan är ända uppe i Norrland-Stockholm?

Xuzkie:
Hehe Glad Verkar kul. Skydd och säkerhet (brandman/kvinna)hade jag en gammal kompis som skolade sig som. Minns att det var mycket praktiska övningar? Men det kanske inte är detsamma som med ditt ämne? Det måste nästan vara helt teoretiskt då, om skolan är ända uppe i Norrland-Stockholm?
Vet inte riktigt hur det var förr, men det är en hel del teori nuförtiden har jag hört, fokuset ligger väl mest på hur man ska kunna förebygga olyckor osv. Det är en del obligatoriska praktiska övningar också dock.

nubbie:
Vet inte riktigt hur det var förr, men det är en hel del teori nuförtiden har jag hört, fokuset ligger väl mest på hur man ska kunna förebygga olyckor osv. Det är en del obligatoriska praktiska övningar också dock.
Var faktiskt inte så längesedan, hon är bara 19 år Rodnar

Men som folket ovan skrev, det är mycket individuellt... Vissa gillar samhörigheten som finns i en skolklass och att få lära sig tillsammans. Vara på plats samlade och få nya vänner och att hava en lärare som man kan gå till närsomhelst...
   Andra gillar att få hava lugn och ro, få lära sig i sin takt (i visst mån), vara självständig och inte behöva tänka på att vakna en viss tid var dag för att behöva åka till skolan för att lära sig. Slippa skaffa ny bostad, och flytta till okänt ställe.

Det är upp till dig att känna vad som dig passar... Hoppas hursomhelst att du får det bra! Funderar nämligen själv på om jag skall söka till en kurs/skola uppe i Haparanda. Men känner att det är så långt bort, skönt på ett visst sätt men kommer nog att längta tillbaka LedsenFast nog om mig.

Xuzkie: Var faktiskt inte så längesedan, hon är bara 19 år
Aha Rodnar då vet jag inte, alternativet att plugga på distans finns ju iaf så det är väl lagom mycket övningar för att det ska fungera! Som distanspluggare kanske man "klumpar ihop" ett par övningar under en helg eller något, istället för att de är utspridda typ.

Xuzkie: Det är upp till dig att känna vad som dig passar... Hoppas hursomhelst att du får det bra! Funderar nämligen själv på om jag skall söka till en kurs/skola uppe i Haparanda. Men känner att det är så långt bort, skönt på ett visst sätt men kommer nog att längta tillbaka Fast nog om mig.
Ja det skulle ju vara fett nice att bara börja på något helt nytt liksom, men det har ju sina nackdelar också.

nubbie:
Uhuhuh sluta säga så olika saker hörreni! Vet inte om jag vill vänta, har velat börja nununu i typ två år liksom :((
Jag skulle tyckt distans blev väldigt ensamt tror jag, det bottnar la i vad du gillar :)

flytta är lite bökigt om man inte får hjälp. Annars är det rätt hanterbart!