Forumet - plugga på engelska

plugga på engelska

70 0 3
Jag bytte från en svensk skola till en engelsk, men jag tyckte inte det var så svårt. Jag bytte iofs i slutet av 1an, så de hade inte börjat med mkt science, men ändå...
Det är ofta lättare än vad man tror, eftersom terminologin blir mer "engelska med svenskt uttal"/"svengelska" ju högre upp man kommer. Typ, "the endocrine system" blir "det endokrina systemet". Vissa termer skiljer sig jättemycket, men det är inget som jag har haft några problem med iaf.
Jag skulle tro att om du tar ett år ledigt så kanske det tar nån/några veckor (max nån månad) tills du vant dig vid att använda svenska igen, och då är det inte så svårt att lära sig alla termer igen.

Jag tycker det är lättare att läsa på engelska än på svenska, både pga att jag alltid har haft oerhört lätt för engelska, men också för att jag tycker det är lättare att hitta andra källor än skolboken om det är nåt jag inte förstår. Och som sagt, jag kan använda en svensk bok om jag måste, det tar bara lite mer brain power tills jag vant mig igen, så jag lär mig plugga på båda språket. Och så är det bra att lära sig plugga på engelska om man planerar att plugga utomlands på universitetet sen (även i sverige använder man ju mer o mer engelska på universiteten).