Forumet - Plugga till läkare i USA sen jobba i Sverige?

Plugga till läkare i USA sen jobba i Sverige?

2274 0 5
Som titeln lyder, kan man exempelvis plugga som läkare i USA, sen jobba i Sverige? Kan förstå att man inte kan göra detta som kanske advokat. 

Vill gärna plugga utomlands, ev jobba där ett tag, men vill gärna jobba här i Sverige också med samma yrke. Eller behöver jag plugga om här i Sverige?
Även om det tekniskt sätt funkar skulle jag inte rekommendera det. Bidrag/Lån fås mycket billigare här i Sverige så dina kostnader kommer du få leva med ett bra tag. Dessutom när du väl kommer tillbaka kommer andra studenter som pluggat i Sverige ha skapat sig ett kontaktnät här via praktik etc., något du kommer sakna ---> svårare att få jobb när du väl är färdigutbildad. 

Varför inte påbörja utbildningen i Sverige och sedan ta utlandsstudier i ett år? Vet att Göteborgs universitet erbjuder flera orter och man kan få stipendier för dessa. 

Spana också in:

Du kommer även behöva göra praktiska och teoretiska prov för de som studerat utanför EU för att få legitimation så du kan jobba i Sverige. Om du vill bo utomlands och vill jobba som läkare i sverige sen så är det bästa om du studerar inom EU. Är dock osäker hur det är med Skottland (som har gratis universitetsutbildning) och övriga Storbrittanien nu när de lämnar EU.