Forumet - Plugga utomlands!

Plugga utomlands!

95 0 12

Spana också in:

Postorderhoran:

Vill ocskå plugga utomlands efter gymnasiet.


Vet du vart?André Vifot Haas:

Jag var iväg en sväng i USA förra hösten. Det var det absolut bästa jag gjort, någonsin.


Hur länge var du där? Och hur bodde du?timeisrunningout:

Bäst vore ju om du kunde säga var och vad du tänkt plugga, det kan nog locka till sig fler vettiga svar.


Grejen är den att jag vet inte riktigt.. jag har flera olika alternativ. Usa, england eller frankrike, tror jag :) men inte så länge, upp till en månad. Men det blir inte förrän nästa sommar isf.
Postorderhoran:

har möjlighet att få ekonomisk hjälp av familj då, eftersom "alla andra" fått åka dit som utbytesstudent efter grundskolan/för att studera/för att chilla kortare period.


vilken tur du har :) själv får jag väl skaffa mig ett helgjobb, hehe. ska nämligen plugga heltid (i sverige) ett år nu och jag vill gärna åka utomlands direkt efter det. om det är inom europa får man ju ta csn-lån, så jag funderar på frankrike. Då vill jag bo i värdfamilj. Kanske kan jag åka tillsammans med min syster, om hon vill. Men Usa lockar ändå mest.
Barfota:

Usa, england eller frankrike, tror jag :) men inte så länge, upp till en månad. Men det blir inte förrän nästa sommar isf.


Och du har inte tänkt typ mer på exakt vad du ska plugga då? För det är ju nästan det som är grejen. Jag vet inte hur det är i Frankrike, men åtminstone i England så kvoterar de riktigt hårt och väljer i princip nästan alltid brittiska medborgare över utländska, oavsett betygen, om det gäller de populärare programmen, typ juridik/medicin och sånt.
Barfota:

Hur länge var du där? Och hur bodde du?


Jag var där tyvärr bara en termin, vilket var i kortaste laget. Det tog ju ett tag att lära känna folk ordentligt. Jag bodde på campus, till en början med tre roomies, men när de visade sig vara illaluktande nerf gun-nördar så fick jag byta till ett singelrum.
timeisrunningout:

Och du har inte tänkt typ mer på exakt vad du ska plugga då?


Jag ska gå en språkkurs, och det har inget med betyg att göra.

http://www.ef.se/André Vifot Haas:

Det tog ju ett tag att lära känna folk ordentligt. Jag bodde på campus, till en början med tre roomies, men när de visade sig vara illaluktande nerf gun-nördar så fick jag byta till ett singelrum.


haha okej. Jag vill bo i en värdfamilj.