Forumet - Pluggvanor bland studenter

Pluggvanor bland studenter

538 0 40
När jag kollar runt och läser på olika ställen och snackar med folk om hur mycket de pluggar. Så säger de alltid att de lägger ner ungefär 4-8 timmar om dagen till pluggning.

Majoriteten säger att på universitetsnivå så måste man plugga 10 timmar om dagen och om man har väldigt lätt för sig och är ett supersnille så kanske man klarar sig undan med att plugga 2 timmar om dagen. Detta är dessutom utöver föreläsningar och sådant.

Förstår dock inte detta. Jag har hittills lagt ner 0 timmar om dagen till pluggning och gått på 4/20 föreläsningar på samtliga kurser. Ändå har det gått "bra". Vissa kurser har jag till och med fått bra betyg på. Den enda verkliga pluggningen som skett har vart några strötimmar per dag veckan innan tentan i princip.

Så är detta bara en massa myteri från obegåvade personer? Jag pluggar då inte mer än någon minut per dag i snitt. Ändå går dessa personer så långt att säga att de smartaste måste lägga ner 6-8 timmar per dag på skolarbete. Låter ju helt absurt.

Visst, jag vet att man ska lägga ner mer tid på pluggning. Men tråden handlar inte om det.
snarare att de tänker på att plugga 10 timmar om dagen, medans de gör andra saker. Vill plugga 10 timmar. Skulle behöva plugga 10 timmar. Vill verka coolare än alla andra. Plus att vissa faktiskt inte har speciellt lätt för sig, faktiskt. Det är egentligen ingen anledning att håna dem, dock (fast jag tror inte nån snittar på 10h/dag/år, det är absurdt. 3-4h utöver skoltiden kanske)

Spana också in:

sylar:

Förstår dock inte detta.


Beror alldeles på vilka kurser som man läser. Det finns otrolig en nivåskillnad på kurserna. Vissa kurser kan man glida igenom, andra får man jobba byxan av sig för att klara av. Det programmet som jag går är nog bland de slöaste.

Har kanske varit på 15 föreläsningar sen i höstas och har ändå G på alla kurser utom två där jag har VG ;> Och pluggar knappt hemma.
Det beror helt och hållet på vilken kurs det gäller.

Om det är en vanlig "läsa och plugga in-kurs" så lägger jag inte ner tid på den förrän 1-2 veckor innan tentan. Då brukar jag sitta 5-6h per veckodag i biblioteket och nöta.

Om det gäller matematik som inte direkt är min starka sida så får jag sitta och öva rätt mycket, kanske 2h, 3-4 dagar i veckan.

sylar:

Så är detta bara en massa myteri från obegåvade personer?


Det tror jag inte. Det är inte alla som har lätt att ta in ny information. Jag tvivlar inte på att det kan finnas de som pluggar 4-8h per dag.
Vet inte. Har bara hört människor som vill skrämmas och verka smarta för att de klarat att plugga så mycket säga sådant. Jag brukar gå på föreläsningar och plugga hemma i några timmar kanske ett par dagar innan tentor, när jag behöver. Ibland lite mer. En del kurser är jobbiga.
När jag pluggade på GU så la jag väl inte alls mycket på pluggande, var mest veckan innan tenta som man började plöja genom alla böcker man behövde läsa.

Det var två föreläsningar á två timmar i veckan. Och det var väl det jag la ner tid på, i princip.

Sedan så läste jag hemma, men inte för att jag var tvungen, känna att jag måste plugga. Utan pga att jag fann det intressant och bara läste, såg det inte direkt som att plugga. Kunde även det mesta sedan innan, sådant spelar ju också in.

Men, som sagt, det beror ju på vilken kurs det handlar om.
Visst är 10 timmar lite önsketänkande. Det ligger väl i verkligheten på 6-8 timmar per dag för dessa individer. Jag vet faktiskt om vissa som gör det.

passar o:

Men, som sagt, det beror ju på vilken kurs det handlar om.


Buddah:

Beror alldeles på vilka kurser som man läser.


Jojo, det är sant.

svartarosen:

De flesta verkar klara sig på 20 timmar i veckan.


Det är väl ungefär 3 timmar per dag. Tycker jag är väldigt mycket.
sylar:

Det är väl ungefär 3 timmar per dag. Tycker jag är väldigt mycket.


Man får betalt för att plugga på heltid, dvs 40 timmar i veckan. Och att plugga 3 timmar av dygnets 24 timmar är verkligen inte mycket, de flesta studenter har ju varken jobb eller något annat vettigt att göra, de verkar mest supa.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Usch, det borde vara mycket hårdare krav på studenterna i Sverige, jävla slappland är vad vi är.
sylar:

Så är detta bara en massa myteri från obegåvade personer?


Beror nog extremt mycket på vilket ämne. Läser man historia, så är kurslitteraturen kanske 2000 sidor att lära...
En mattekurs i algebra kan ha 40 sidor kurslitteratur...

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


svartarosen:

De flesta verkar klara sig på 20 timmar i veckan


Låter rimligt för kurser. Datalogilabbar kan ta ett tag iofs, tror jag lade runt 60-70 timmar på en 5-poängskurs, enbart sista labben....
Gifted:

Beror nog extremt mycket på vilket ämne. Läser man historia, så är kurslitteraturen kanske 2000 sidor att lära...
En mattekurs i algebra kan ha 40 sidor kurslitteratur...


Vad har det med saken att göra? Matematikstuderande lägger ändå mer tid på plugg än vad historiestuderande gör.

Gifted:

Låter rimligt för kurser.


Nej, heltid ska fan vara heltid. Tänk sen när de ska ut på arbetsmarknaden, hur fan ska de klara sig om de bara orkar plugga 20 timmar i veckan?
svartarosen:

Matematikstuderande lägger ändå mer tid på plugg än vad historiestuderande gör.


Kan vara så. Jag har inte behövt lägga ned mkt tid, men det är ganska individuellt...

svartarosen:

Nej, heltid ska fan vara heltid.


Nja, tänk på att studier är 100% koncentration, det är KVALITÉ på det man gör.
Men jag tror knappast många jobb har 8 timmar sådan koncentration.

Jag menar, som matematiker sitter man inte alls med samma koncentration när man jobbar/forskar som när man pluggar. Klart man måste koncentrera sig när man forskar, men det är inte en chans att man gör det 8 timmar i sträck...

Nej, 2-3 timmar kanske, så har man administrativt arbete (mail, kolla upp grejer etc), och så undervisning, som inte alls är lika krävande...

Testa att gå på 6 timmars föreläsning i matematik en dag... det är rätt hardcore...

hade det så hela förra terminen... en dag i veckan.
Nu ska jag berätta något för dig, TS, som kommer att förändra din världsbild helt och hållet. Människor har olika förutsättningar, angreppssätt på problemlösning, och behöver således plugga olika mycket för att klara sina studier. Nu har du alltså lärt dig en av grunderna till studieteknik, dvs att man själv bör känna efter hur mycket man generellt skall/behöver plugga för att klara tentan (istället för att fråga någon annan). Grattis!

Apropå dumma frågor, så är man inte dummare än man gör sig...för att citera en klok ung lärare.