Forumet - Pojkvän som mår dåligt

Pojkvän som mår dåligt

2577 0 28
Vad ska man göra om ens pojkvän är deprimerad? Och han inte vill söka hjälp? Jag vill inte bara se på när han fortsätter må dåligt, vill ju hjälpa honom! Han behöver någon slags hjälp och jag kan inte ensam hjälpa honom ur det här. Hur ska jag få honom att förstå det? Att jag såklart finns där för honom men att det inte räcker, och att det inte är något konstigt med att söka hjälp. Någon som varit med om detta?

Spana också in:

Jobbigt läge[sad]

Han måste söka hjälp. Ärligt talat, han måste. Hur ska det annars gå för er? Det är ju jättejobbigt att vara ihop med någon som är deprimerad! Jag tycker att gillar man någon, då söker man hjälp. Både för sin egen skull och den som man lever tillsammans med. Säg det till honom.dazed_and_confused:

låta honom reda ut det själv men visa att du är där om han vill eller nåt sånt


Hela problemet är ju att det är jobbigt att leva tillsammans om den ena är deprimerad. Det blir ju jobbigt för båda två då. Ett förhållande ska inte se ut på det viset.
Sen är det klart att man ska hjälpa och finnas där för varandra, men någon motta får det väl vara. Man måste ta lite ansvar själv också tycker jag. Om jag var ihop med någon och jag mådde väldigt dåligt, och så sa min pojkvän att han tyckte jag skulle söka hjälp (det säger han ju både för att situationen i sig är jobbig att leva med och för att han bryr sig om mig) Då söker jag hjälp såklart, för bådas skull. Jag tycker att det är en självklarhet.Cutelicious_babe:

jag vill att han ska må bra.


Du är hans flickvän, ingen jävla psykolog[n]
Som jag redan har skrivit är det självklart att man ska hjälpa och stötta sin partner när h*n har det svårt, men din pojkvän har en "riktig" depression vad jag har förstått? Det är ingen vanligt "jag har en dålig dag kan du trösta mig lite"
Cutelicious_babe:

Vad ska man göra om ens pojkvän är deprimerad


Det enda du kan göra är nog att finnas där, och det gör du ju redan. Dra med honom på saker. Låt honom inte bara sitta inne och ruttna, det förvärrar bara saken. Nu när det är sommar; dra ihop ett gäng lite då och då och hitta på saker. Jag kan slå vad om att man blir så mycket gladare av det sociala.

Lycka till!
start all over again:

Han måste söka hjälp. Ärligt talat, han måste.


Han säger bara att den enda som behöver veta detta är jag och han behöver ingen annan hjälp. Han säger att jag är elak när jag säger att han nog borde prata med någon annan om det. Alltså han mår ju inte dåligt hela tiden, påstår han iaf, utan det är dåligt i perioder och då räcker det att han kan prata med mig om det säger han. Men jag är rädd att det inte alls bara räcker att prata med mig.
Cutelicious_babe:

Alltså han mår ju inte dåligt hela tiden, påstår han iaf, utan det är dåligt i perioder och då räcker det att han kan prata med mig om det säger han. Men jag är rädd att det inte alls bara räcker att prata med mig.


Hur känns det här för dig? Hur jobbigt är det på en skala? Har du berättat för honom hur du verkligen känner dig innerst inne?
För det här handlar inte bara om honom. Det handlar inte bara om den som är deprimerad. Det påverkar ju dig också i allra högsta grad.