Forumet - Pojkvän som spelar hela tiden

Pojkvän som spelar hela tiden

7509 1 22

Min pojkvän sätter på datorn direkt han kommer hem från skolan och spelar tills det är kväll och han ska duscha. Jag har pratat med honom, och han vet att jag ogillar det! Han säger att det är en hobby som han inte vill byta ut mot mig. Han säger också att jag är viktigare för honom, men då hade han väl umgås med mig också? I början var jag bara sur, men nu är jag så ledsen att jag har svårt för att hålla tårarna borta. Jag sitter i soffan eller ligger på sängen och gör ingenting, och det är rent av deprimerande. Jag älskar honom mest av allting, men nu känner jag att det blir bäst för mig om jag lämnar honom. Vi har pratat om datortid, 1h/dag, men han klarade inte av det. Han sa att han ville prata om problemet, och tycker nu själv att jag ska lämna honom om jag inte kan acceptera hans spelande. Vi pratade om detta idag, och jag är så ledsen och besviken. Jag tycker att han borde umgås med mig, redan lite mys i sängen framför en film hade varit underbart. Då gick han för långt! Han sa att han behöver sin egentid och att mysa med mig gör så att han får sjukt i ryggen, för att jag "hänger" på honom för mycket. 

Alltså, han vet själv inte hur mycket han är vid datorn. Enligt han själv så tycker han att han är med mig, men den enda gången är på kvällen då vi ligger brevid varandra i sängen, han somnar direkt. Jag är helt tokig och vet inte vad jag ska ta mig till, förutom att göra slut. Jag har försökt förklara för honom hur jag känner, men han bara smutskastar mig och påstår att det är mitt fel att han har ont i ryggen osv.! Jag står helt enkelt inte ut mera ... dessutom så är jag ganska säker på att orsaken till att han har ont i ryggen är för att han sitter vid datorn 6-7h/dag .

Så hjälp mig! Vad ska jag ta mig till ? Hur ska jag få honom att förstå ? Vad ska jag säga åt honom ? Jag har verkligen provat allt! Är det någon annan som har samma problem? Verkligen tacksam för svar! :)

Inga kommentarer

Tråden har 22 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Om jag vore du skulle jag försöka sysselsätta mig med annat som inte involverade att hänga runt honom - så han märkte att din frånvaro faktiskt gör skillnad. Om hans intresse för att spela nu är så stort så känns det antagligen kvävande för honom att du försöker sätta upp regler och ändra på honom, så tvång eller förbud kommer man sällan långt med, även om jag förstår att det känns himla jobbigt att han inte vill mysa. 

Det framkommer inte i texten om ni bor ihop eller om du bara hänger hos honom fast han spelar? 

pyssla med annat själv och se om han till slut frågar dig varför du är så avlägsen. i bland måste man sätte den andra i ens egna skor för att de ska förstå.

Hur skulle hans ryggvärk kunna bero på dig? Dumpa honom och låt honom komma över sitt missbruk själv.

Spana också in:

GÖR SLUT MED SNUBBEN!!!!

du lever bara en gång. Och din tid är dyrbar. Jag har levt med en kille precis som din är och tro mig. 

Lägg ner din tid på att ha roligt med dina kompisar. Killar kommer och går. Du vet vad du vad du vill ha och det kan han inte ge dig. Så gör slut. De är inte lätt men tiden går fort och du kommer vara så lycklig sen utan bekymmer. 

Finns så många killar där ute som kan vissa dig världen! Lyft på vingarna och se världen istället för att vara olycklig och ha ångest för något som inte är verkligt!

Gumman tro mig din tid är dyrbarast finns bara en som du! Och både du och jag vet att du förtjänar bättre! 

Jag hade slutat diska och städa. Ut och umgås med kompisar en tid, klagar han på att det är stökigt hemma hade jag sagt åt honom att han får ta itu med det. Även sitta ner och prata om problemen ni har, berätta hur du känner och försök komma fram till någon kompromiss. Är han inte villig att sluta spela/söka hjälp för ev beroendebeteende hade jag gjort slut. Hade antagligen gömt diverse viktiga sladdar till datorn om jag var på bråkhumör. 

Förstår precis hur du känner dig. 
Det är inte alls kul om det alltid sitter och spelar och aldrig spenderar tid med en. 
Sitter han alltid och spelar själv och aldrig är på nån förening eller så och spelar där?

Ni kanske inte ska flytta isär ett litet tag för att se hur det blir?
Om han märker någon skillnad och hör av sig till dig, om han kommer förbi till dit där du bor. 

Betalar du allt och lagar all mat och sånt. Så kanske du bara ska göra dit egna. 
Så han konstaterar att han måste göra något för att kunna få rena kläder och sånt.
Använder du aldrig datorn och så. Sluta betala det. om det inte gör någon skillnad för dig. 

Vill du inte ha en sådan relation och han inte vill ändra sitt beteende, gör då slut med honom. Man bör inte stanna i en relation man inte trivs i och där man inte ser tecken på en snar bättring. 

Jag skulle heller inte vilja ha ett sådant förhållande, låter skitdåligt. Jag har all acceptans för att man kan vilja syssla med ex. datorspel emellanåt och vissa dagar väldigt mycket. Det handlar inte om att datorspel skulle vara ett dåligt intresse. Men att lägga merparten av sin lediga tid på det, annat än som sällsynta undantag, tycker jag är alldeles för mycket.  Och då relationen blir lidande - vilket den uppenbarligen blir - och personen är oförmögen att hantera relationsproblem på ett vettigt sätt utan blir defensiv och förskjuter sina problem på andra, då börjar det bli tal om missbruk och det är per definition destruktivt. 


Men om du vill försöka rädda relationen. Ställ ultimatum och försök komma överens om att testa att leva att alternativt liv en vecka för att se  vad han föredrar. Vad skulle du vilja göra istället? Och vad skulle han vilja göra annat än att spela dataspel? Det finns ju faktiskt jättemycket mer tillfredsställande saker man kan göra än att bara spela. Men det finns också tråkigare saker och just nu kanske han upplever - med rätt eller orätt - att alternativet vore tråkigare - eller jobbigare (men jobbiga saker behöver man hantera). 


En del har föreslagit att du borde spela med honom. Jag tycker det är en dålig idé om lösningen är att du ska spela lika mycket  som honom. Men jag tycker det är en bra idé om du spelar med honom ibland. Det finns garanterat datorspel som du kommer finna väldigt roliga och stimulerande och ni kan ha väldigt kul tillsammans i ett datorspel. Problemet är som sagt inte datorspel i sig utan att han är fastlåst i det. 

Gör andra saker istället för att tjata på honom så kommer han fatta och så vips är han tillbaka

Det värsta du kan göra är att göra annat avsiktligt för att han ska känna din frånvåro, du ska verkligen inte spela "spelet" med honom, om det nu är så viktigt, boka tid för er båda på hoss relationsexpert, eller skaffa en dator sätt den bredvid honom och spela med honom

Han verkar otacksam.

Jag tycker att det låter som att hans datorspelande har gått alldeles för långt och mer eller mindre tagit över hans liv. Du mår dåligt över det och borde därför lämna honom. Jag förstår att det kan vara jättetufft för dig att göra det, men det verkar vara den enda utvägen. Han behöver nog någon professionell hjälp för att bryta sitt beteende. Om du vill prata av dig med någon utomstående får du gärna skriva till mig Glad