Forumet - Pojkvännen vill flytta till USA när han fyller 18+. Vad ska jag göra?

Pojkvännen vill flytta till USA när han fyller 18+. Vad ska jag göra?

964 0 6
Pojkvännen vill flytta till USA när han fyller 18+. Vad ska jag göra? Min pappa har slutat snacka med mig och min mamma vet inte hur man ska göra. Verkar som att min pv har koll på allt men vet inte ifall han kan hjälpa mig. Om han verkligen blir accepterad i allt och flyttar, medans jag inte blir det. Kommer han att lämna mig här och gå vidare i livet?

Jag har läst lite om green card och grejer om hur man kan skaffa det typ på något lotteri och nån intervju om ansökan då man svarar på frågor och måste kunna saker om USAs historia, politiska skit och lite annat osv men jag förstår liksom inget. Vad ska jag tänka på eller göra?
Du behöver uppehållstillstånd och arbetstillstånd som svensk för att kunna flytta dit, bosätta dig där och börja jobba. Det bästa och enklaste kanske vore att du söker in på någon skola där och börjar plugga där. Men då måste du först söka och få något form av stipendium eller bidrag för utbildningen då universitetsstudier i USA inte är gratis.

Ett tips om nu din partner verkligen har seriösa planer på att verkligen flytta till USA är att du ringer och snackar med USA-ambassaden i Sthlm.

Hur långt har han kommit i "pappersarbetet"? Ska han jobba eller plugga där? Har han fått uppehållstillstånd och ev arbetstillstånd? Vilken stad och stat har han tänkt bosätta sig i?

Det där med grönt kort via lotterier kan du nog glömma. Det sägs fungera men jag har aldrig hört talas om någon svensk som fått USA-papper via ett lotteri.

Spana också in:

Hur gammal är din pojkvän? Det är inte särskilt ovanligt att ha en massa stora planer för vad man ska göra när man fyllt 18/20/30 men det är inte så ofta det blir av när det väl kommer till kritan.

Om du verkligen är intresserad av att få bosätta dig i USA är det bara att sätta sig och plugga på amerikansk historia. Så har alla gjort före dig. Glad Det är inte särskilt svåra frågor men det gäller bara att vara ihärdig i pluggandet och inte ge upp efter fem minuter.