Forumet - Polisen filmade alla män på Silja Line

Polisen filmade alla män på Silja Line

6272 0 112
En misstänkt gruppvåldtäkt inträffade i morse på färjan Silja Festival.

När färjan kom till Frihamnen i Stockholm delades kvinnor och män upp i olika köer. Hundratals män kontrollerades och föstes till den vänstra kön av polisen.

- Männen tvingades passera glasrutor och filmades. Många var upprörda, säger en man ombord.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7691806.ab

Tycker ni att det var rätt eller fel gjort av polisen? Om ni tycker att det var fel, varför? Och hur skulle polisen gått tillväga istället?

Var det rätt att filma de eventuella gärningsmännen?

Chryseus:

En misstänkt gruppvåldtäkt inträffade i morse på färjan Silja Festival.


Tycker att dom borde fastställa om det var en våldtäkt och bara samla in namn+personnummer osv på dom som befann sig på färjan tills vidare. Känns lite väl hardcore att filma dom, och känns inte som om det är något speciellt dom vinner på att göra det.

Spana också in:

Chryseus:

Vet ej (Du röstade på detta alternativ)


Förstår att det är sjukt jobbigt att låta sig filmas på det där sättet.
Om det var jag ombord på färjan så skulle jag ändå acceptera läget, det leder ju till att det är ganska stor chans att de får fast gärningsmännen = bra.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Ensamvargen:

och känns inte som om det är något speciellt dom vinner på att göra det.


Dom får ett ansikte på alla ombord på färjan så kvinnan kan identifiera dem?
Man skulle bli djävligt less. När man festat i två nätter i rad, utan sömn, är man inte så djävla tagg på att bli filmad av polisen eftersom nån kan ha blivit våldtagen under natten.

Skulle även vara väldigt påfrestande att gå igenom en sån process när man är oskyldig. Skulle även vara väldigt jobbigt ifall polisen bara kommer fram och drar med en i ett rum framför vänner och bekanta [rolleyes]

Skulle bli djävligt nojjig också, skulle gå runt och oroa mig i evigheter. Tänk om tjejen inte kommer ihåg hur dem såg ut och får sedan se bilderna/filmerna på en del utav killarna, osså väljer hon ut mig [chocked] Även om det förmodligen inte skulle hålla så skulle det vara nå djävla jobbigt [n]

Men antar att offret inte får se bilderna utan det är mer för att få identiteter på män som varit ombord på båten och sedan tittar dem på övervakningskamerorna, följer tjejens kväll.. eller?
Chryseus:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


Tycker det var rätt för att på så sätt få in alla män på resan. Jag skulle inte ha något emot det, de är som de säger. Har man vitt mjöl i påsen är det nog inte så farligt. Men de kunde ha informerat om varför de filmade.
davvelito:

Har man vitt mjöl i påsen är det nog inte så farligt. Men de kunde ha informerat om varför de filmade.


Håller helt och hållet med. Man kan ju undra varför vissa "svimmade" och ville gå av.[bigcheers]

framtidstron är död:

Förstår att det är sjukt jobbigt att låta sig filmas på det där sättet.


Men inte om du inte har gjort något, eller? Jag menar.. det finns övervakningskameror överallt där du kanske har synts till under en brottsutredning du inte vet om.
framtidstron är död:

Dom får ett ansikte på alla ombord på färjan så kvinnan kan identifiera dem?


Dom skulle utifrån ett signalemente kunna plocka ut en aktuell grupp av dom som åkte med färjan. T.ex. om gärningsmännen var i åldern 18-22 så kan ju det skära ner antalet misstänkta rätt mycket. Men jag förstår vad du menar. Det jag tycker är att det går ut över vad, ca 800 oskyldiga för att 2-4 stycken är skyldiga.
Chryseus:

Håller helt och hållet med. Man kan ju undra varför vissa "svimmade" och ville gå av.[bigcheers]


Vet inte om du har åkt kryssning och gått i gången mellan färjorna och mark. Men det har varit sjukt varmt där och de går sakta att gå, alla är fulla. Så inte så konstigt egentligen:P
Chryseus:

Men inte om du inte har gjort något, eller?


Jo, det tycker jag allt. Väldigt obekvämt att låta sig filmas och sen vet man att folk sitter och tittar på filmen efteråt.

Chryseus:

Jag menar.. det finns övervakningskameror överallt där du kanske har synts till under en brottsutredning du inte vet om.


Det är också creepy.

Ensamvargen:

Dom skulle utifrån ett signalemente kunna plocka ut en aktuell grupp av dom som åkte med färjan.


Jo, det är ju sant. Men det skulle antagligen kräva mer polisarbete.
framtidstron är död:

Jo, det är ju sant. Men det skulle antagligen kräva mer polisarbete.


Ja, men det är deras arbete också. Det är inte dom som var på färjans arbete att bli försenade flera timmar för att dom ska bli filmade. Visst ska vi medborjare vara samarbetsvilliga, men vi ska inte behöva göra exakt allt som pappa polis ber oss om.

En annan metod hade ju kunnat vara om dom frågat passagerarna om dom får ta en bild av dom. Vilket också kan stärka misstankarna mot dom som inte går med på det.