Forumet - POLISEN TOG MIN JACKA (RÅN)

POLISEN TOG MIN JACKA (RÅN)

1340 1 5
Tjena! Jag hade tänkt och köpa en moncler jacka som kostade 10000kr. Jag hittade en kille på blocket som sålde jackan för 3700kr men den var sliten och gammal jag bestämde mig för och köpa den. (några dagar innan hade jag tagit ur 4500kr i kontanter från mitt bankkort) Jag ringde upp killen och träffade upp honom i biblioteket jag kollade jackan den såg bra ut. Killen var runt 16 år han var en typisk svensson som hade kvaj på sig. Jag pruttade ner priset till 3200kr. Jag köpte jackan av honom och betalde cash. Han hade ingen kvitto men han såg pålitlig ut. jag gav honom 3200kr cash sen var jag  på väg till tåget då jag blev stoppad av två civilare. Dem sa att jag likande en person dem sökte efter. Dem tog min personnummer samt visiterade mig sedan frågade om vart jag har fått jackan i från jag berättade sanningen för dem men dem tog jackan i beslag och sa att jag skulle senare få brev kallad till förhör. Killen har blockat mig över allt. Jag har hans nummer samt hans snapchat vad tror ni det komma leda till. kan det var så att killen har ringt och sagt att jag har rånat honom eller är jackan stulen? 

Inga kommentarer

Tråden har 5 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Att TS skulle bli misstänkt för att ha köpt stöldgods bara för att han köpt en 10K kronors jacka begagnad för 3,2K kronor är helt uteslutet. Snarare var det väl ett kraftigt överpris. Skulle gissa på att det verkliga beg priset på en begagnad 10K kronors jacka som är hel och ren och i nyskick ligger på kanske 500 kronor upp till 1K kronor.

Har du aldrig hört talas om Tradera och deras "kläder topp säljare" sedan några år sedan som heter SELLPY?

Deras koncept går ut på att folk med begagnade "hela rena och fräscha" kläder kan skicka in dom kostnadsfritt (SELLPY betalar frakten eller tom hämtar personligen i storstadsområdena). Sedan granskar SELLPY kläderna väldigt noggrant, fotar av kläderna i olika vinklar och lägger sedan ut dom på Tradera.

SELLPYs förtjänst är 10 kronor per plagg + viss procent på det slutgiltiga försäljningspriset.

För att du ska förstå SELLPYs GIGANTISKA övertag över begagnatkläder så just nu (fredag 14 feb kl 09.40) så ligger det totalt ute 471.026 klädesplagg (dam & herr).

Av dessa är SELLPYs - 298.465 klädesplagg (dam & herr).

Extremt många klädesförsäljare av beg kläder tror att de sitter på en guldgruva och att deras gamla lump är värd mer än vad den är. Men själv har jag satsat stenhårt på att köpa alla mina begagnade kläder via SELLPY sedan några månader tillbaka. Några exempel.

Vinterjacka "Didriksons" nypris 2.295 kronor - mitt pris 50 kronor
Vinterjacka "Peak Performance" nypris 1.995 kronor - mitt pris 50 kronor
Fritidsjacka "Didriksons" nypris 2.195 kronor - mitt pris 40 kronor
Fritidsjacka "Peak Performance" nypris 2.495 kronor - mitt pris 60 kronor
Kostym "Hugo Boss" nypris ca 6K kronor - mitt pris 120 kronor
Skjortor "Ralph Lauren" nypris ca 1.000 kronor - mitt pris mellan 30 - 75 kronor styck (har köpt ett 10-tal)
Skjortor "Hugo Boss" nypris ca 1.000 kronor - mitt pris mellan 30 - 75 kronor styck (har köpt ett 10-tal)
Samt ett 10-tal tröjor i äkta merinoull för ca 30 - 50 kronor styck.

Ovanstående är bara några exempel.

SELLPY startades av 20-åriga Michael Arnör men det betydligt märkligare faktumet är att H&M fick in med 100M kronor i startkapital???????

Vilket har diskuterats på Flashback: Sellpy måste vara Sveriges största korthus - HM går in med 100 mkr helt feltajmat
Snälla lär mig hur man pruttar ner priser! Du verkar ju vara en riktig stor pruttare Party
Du har troligtvis köpt stöldgods och du borde varit uppmärksam på detta. Att köpa en jacka som nypris kostar 10 000kr till 3200kr är en rejäl sänkning. Att du betalade kontant utan bättre kontaktuppgifter till säljaren hjälper inte i ditt fall. Skaffa ett försvar, och tänk ut en plan hur du ska agera framöver. 

Du skulle inte sagt till polisen varifrån du fick jackan. 

Spana också in: