Forumet - Polisens bemötande av ungdomar

Polisens bemötande av ungdomar

3583 1 63
Vet inte hur många gånger jag har hört historier om hur illa ungdomar har blivit bemötta av polisen. Medan berättelser om ungdomar som har upplevt att de blivit bemötta på ett bra sätt inte är lika förekommande. 

Jag anser att det är en av polisens viktigaste uppgifter att skapa goda relationer med ungdomar för att förebygga brottslighet. Och när man hör alla historier om hur de kan bete sig kan man ju inte bli något annat än förbannad. Men jag är nyfiken på hur vanligt det egentligen är.

Dela gärna med er om ni har några berättelser :)

Har du blivit dåligt bemött av polisen någon gång?

Spana också in:


NiklasW: Tror det har att göra med vilken inställning man själv har. Folk som gnäller över polisen har troligtvis själva begått kriminella handlingar.
Jag har inte riktigt samma uppfattning utifrån vad jag har hört. Många gånger har det handlat om drogtester på personer som inte har tagit droger. Självklart förstår man att de måste testa en person som de misstänker vara drogpåverkad, men som polis bör man tänka på vad man säger och hur man säger det.

NiklasW: Tror det har att göra med vilken inställning man själv har. Folk som gnäller över polisen har troligtvis själva begått kriminella handlingar.
Haha mja, hinner de dra en PL13 på en så gör man väl det antar jag, det är ungefär som när vi mods hänvisar till regel 11 här på UM.  Annars är det i typ nio fall av tio jag hållit mig på rätt sida av lagen när jag fått en teleskopbatong över mig eller blivit omkullriden av polishäst. Typ vid fackliga stridsåtgärder, där polisen har en tendens att välja sida lite väl tidigt.