Forumet - Poliser med rasistiska uttalanden - förundersökningen läggs ner

Poliser med rasistiska uttalanden - förundersökningen läggs ner

341 0 35
klåparen:

Själv blir jag bara jävligt förbannad när poliser kan sitta och säga såhär utan att bli straffade för det.


Personligen blev jag mest upprörd över att tidningarna hade mage att föra fokuset från terrorupploppen till några löjliga uttalanden som knappt kan anses vara olämpliga. "Blatte" betyder ju kompis och "apjävlar" har inget med rasism att göra. De kan lika gärna ha kallat vänsterdräggen för "apjävlar". Jag tycker att det är bra att åklagaren var förnuftig och sätter fokus på att få fast terroristerna istället för att hetsa mot hederliga poliser som tvingas stå ut med sten, brandbomber och annan terror.

"Och så berättar killarna utanför Babylons Livs om övergreppen, om polisens övergrepp. Hur de blir trakasserade för minsta ”skitgrej”. Hur de tvingas ner i leran med armarna på ryggen och hur poliserna med skyddsvästar och hjälmar ”batongar” ner vem som helst."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4341951.ab

Åh, *snyft snyft* [cry]
Gråt lite mer till journalisterna, snälla. Det är ju sååå synd om er stackars stenkastare och fyrverkeriskjutare. Oskyldiga offer för ordningsmaktens grymhet. Hur kan någon vara så grym mot dessa stackars änglar? [sad]

Spana också in:

klåparen:

Även om det nu betyder "kompis", varför tar då alla som kallas blattar åt sig?


Det gör de inte ju [confused]
Utlänningar brukar ju kalla varande för blattar och deras svenska kompisar kallar dem för blattar. Till och med journalister kallar folk för blattar. Det är bara nu när polisen blev lite irriterad på att ständigt behöva åka till Rosengård och banka vett i alla drägg, som svensk media får "blatte" till en rasistattack.

klåparen:

Nej, jag tycker det är helt fel att kalla någon blatte.


Man kan tycka vad man vill. Men det här är en brutalt löjlig grej att bry sig i. En polis fick en 5 kg tung stenplatta kastad i huvudet. Bry dig i det istället. Det är fan inte olagligt att kalla kriminella för vare sig blatte eller apjävel.
Pickaboo:

. Säger man "åk hem blattejävel" så är det ju knappast menat som "åk hem kompis


Man vet aldrig, polisen kanske var tenstagrabb själv [smile]
Så länge polisen inte börjar prata om negrer och ariska raser, så tycker jag inte att det är värt att uppmärksamma. Det är ju okej att säga blatte numera.
Tror även att en normalt sett balanserad och stabil person kan slänga ur sig några grodor i en sådan situation. Folk har löjligt höga förväntningar på polisers uppträde och glömmer bort deras mänskliga sidor. Därutöver så var apejävel en rätt träffande beskrivning med tanke på vad som försiggick.
Tycker det är sjukt. Fast vetefan vad som är sjukast egentligen, att poliser som har den här typen av människosyn får jobba kvar som poliser eller att folk får värsta paniken och börjar bry sig när polisen kallar folk "blatte" men ingen jävel protesterar mot att de misshandlade ett flertal ungdomar under Rosengårdskravallerna och begick en hel del övergrepp.

Fast det löjligaste är nog egentligen att media försöker få det till någon slags isolerad händelse som bara gäller två enskilda poliser, det är ju verkligen så att det bara är just de här två som har den här människosynen och alla andra poliser är fläckfria från rasistiska åsikter.

Image

[love]

Blade Runner:

Det är bara nu när POLISen blev lite irriterad på att ständigt behöva åka till Rosengård och banka vett i alla drägg, som svensk media får "blatte" till en rasistattack.


Detta är vad ordet "blatte" kommer ifrån:

Image


Tycker du det ser ut att betyda "kompis"? [confused]