Forumet - Polisvåld och trakasserier mot HBTQ-personer

Polisvåld och trakasserier mot HBTQ-personer

791 0 73
Det här är helt jävla sjukt i huvudet. Detta MÅSTE uppmärksammas.
http://sexistnytt.wordpress.com/2012/06/02/polisvald-mot-hbtq-identifierade/

Snuten höll en föreläsning om deras "hbtq-arbete", folk ifrågasatte att de var där när de trakasserar hbtq-personer på daglig basis, och när deras närvaro gör att personer som förföljs för att de är hbtq inte kan medverka i festivalen. Några i publiken kallar de som ifrågasätter polisens närvaro "djävla flator", polisen vägrar ta emot anmälan om hatbrott.

Dagen efter grips de som ifrågasatte föreläsningen för "störande av allmän sammankomst". En jävla allmän sammankomst det är, när två maktpersoner missköter sitt jobb och _alla i rummet utom två_ vill ha ut dem.

Det här är helt absurt, t.om. för polisen. Deras uttrycka mål med att medverka i HBTQ-festivalen är för övrigt inte att förbättra sin hbtq-syn, eller att lära sig något, eller att skydda deltagarna från homofoba angrepp (som "djävla flator"). Det är att värva HBTQ-personer till polisen.

Spana också in:

Klart polisens arbete behöver ifrågasättas. Och när det väl gör det så stöts det ifrån, så jävla typiskt. Är helt sjukt hur man kan sätta vita medelålders män på att skydda HBTQ-personer och förmedla deras röster via en föreläsning och sedan totalskiter dom i att någon uttrycker "jävla flator".

Och att dom kommer dagen efter är ju uppenbarligen bara för att provocera och gahhh det blir så otryggt. Fattar dom inte det?!
Jag menar, snuten går till en HBTQ-festival, ignorerar hets mot folkgrupp och griper de som ifrågasätter denna ignorans. Vilka är de de skulle skydda nu igen?

Sig själva, som vanligt. Tysta kritiken. Håll människorna på plats. Det är okej att vara hbtq-person, så länge en inte ifrågasätter trakasserierna.
aristoteles:

Så du menar att man inte kan bli diskriminerad av homos om man är hetero, för homos är "onormala"? Tycker inte det är helt ok. Anser att homos är precis lika kapabla att diskriminera som vem som helst.


Nej, det är vad du säger. Jag skrev:
amsi:

För att hetero är normen.


Och:
amsi:

ingen ska bli diskriminerad pga sin sexuella läggning.

aristoteles:

Ja, och det stämmer. Och jag tycker inte att det är ok att diskrimineras för det. Jag menar, om inte normen spelar roll så borde du inte ha tagit upp det.


Jag tog upp det eftersom jag tror att det kan vara en anledning till att heterosexuellas diskriminering inte tas på lika stort allvar.
aristoteles:

Så därför antar jag att du tycker att "normala" gott kan diskrimineras.


Vilket jag motbevisat flera gånger, jag tycker att all diskriminering är fel, oavsett anledning.