Forumet - Politices kandidatprogram

Politices kandidatprogram

1127 0 6
Vad är skillnaden på att läsa samhällsvetarprogrammet och politices kanditatprogram? Båda har 180 hp och kräver ma c och sh a.
Exakt vad står politices egentligen för? [tard] Jag uppfattar det som att programmen verkar vara väldigt lika, båda rör ju sig om samhälle men man blir kandidat på politices? och exakt vad innebär det att man är kandidat? och det blir man inte på samhällsvetarprogrammet då eller? vad innebär det att man läst det ena eller andra för framtida studier och hur skiljer de sig rent kunskapsmässigt, vad man lär sig och så tack på förhand
Diabolus:

Alltså, det är typ, vet inte hur man ska säga det... statslära?


wikipedia leder mig till politikartikeln :S är det typ latin för det? :S pólis är ju poliktik på grekiska.

Diabolus:

En kandidatexamen i Sverige är väl en "enklare" utbildning på grundnivå än till exempel en masterexamen där man minst ska ha läst 2 år på avancerad nivå


men vad skiljer den från att läsa samhällsprogrammet?

NEMO:

och exakt vad innebär det att man är kandidat? och det blir man inte på samhällsvetarprogrammet då eller? vad innebär det att man läst det ena eller andra för framtida studier och hur skiljer de sig rent kunskapsmässigt, vad man lär sig och så tack på förhand

NEMO:

wikipedia leder mig till politikartikeln :S är det typ latin för det? :S pólis är ju poliktik på grekiska.


Politices magister = statslärans mästare/magister
Det är som namnet antyder en utbildning i statsvetenskap.

NEMO:

men vad skiljer den från att läsa samhällsprogrammet?


Har du jämfört respektive kursplan? Om svaret blir jakande; gör det igen.

Spana också in:

NEMO:

ska men tänkte om ngn kunde förklara kort överlag [smile]


Det får bli väldigt kort.

NEMO:

Vad är skillnaden på att läsa samhällsvetarprogrammet och politices kanditatprogram? Båda har 180 hp och kräver ma c och sh a.


Båda utbildningar har således samma behörighetskrav.

Samhällsvetarprogrammet ger möjlighet till ett väldigt individuellt anpassat examen, då du kan slaska in i princip vilka kurser som helst.
Se programinfo. http://www.selma.uu.se/publik/main?AF=0300&funktion=utbildn&prog=SSA1K&lasar=08/...

Ang pol. mag. är jag så fräck att jag hänvisar till wikipedia.org:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Politices_magister

"Politices magister, pol.mag., PM, magisterexamen inom främst ämnena nationalekonomi eller statsvetenskap, samt på vissa platser även i statistik, kulturgeografi, freds-och konfliktkunskap eller rättsvetenskap."

"Politices magisterprogrammet syftar till att ge den studerande verktyg för att kunna identifiera, strukturera och analysera politiska, juridiska, ekonomiska och organisatoriska problem inom Sverige och på den internationella arenan. Detta ger tillgång till en bred arbetsmarknad efter examen och ger studenten en god beredskap för att hantera nya utvecklingslinjer i samhälle och arbetsliv. Utbildningens kunskaper och färdigheter skall kunna användas vid arbete i såväl offentliga som privata organisationer samt inom stat och kommun."

"Politices är en genitivform bildad av latinets politice och politica betydande statslära. Den svenska översättningen av politices magister är därför statslärans mästare."


NEMO:

ag uppfattar det som att programmen verkar vara väldigt lika, båda rör ju sig om samhälle men man blir kandidat på politices?


Pol. kand. får du om du tar en politices kandidatexamen på 180 hp. Samhällsvetarprogrammet torde ge en filosofie kandidatexamen.

NEMO:

vad innebär det att man läst det ena eller andra för framtida studier och hur skiljer de sig rent kunskapsmässigt, vad man lär sig och så


Pol. mag. har mer tyngd bakom sig, upplevs som seriösare av många och är dessutom mer styrd när det kommer till ämnesval.