Forumet - Politik/Ideologi [Debbattråd]

Politik/Ideologi [Debbattråd]

3677 0 167
Jag vet att valet är över och många av de som inte är aktiva eller intresserade av politik kanske tycker detta är helt onödigt, men jag tänkte att det kanske skulle vara roligt att låta folk få debattera lite. Nu finns det ju väldigt många SD-Sympatisörer här på UM så det vore roligt om ni kan komma fram med lite konkreta anledningar till varför man ska rösta på SD, samma sak med alla som röstar på M, FP, C, Kd, S, V, Mp, osv

Jag tänkte börja med att även lämna denna länk:

http://www.politicalcompass.org/

För alla då som inte riktigt vet var de står kan då ta det testet som kommer fram, en Ideologisk-kompass, så man får se hur man står, Vänster/höger, osv.

Jag själv btv är medlem i Ung Vänster, varför? Jo jag är Eco-Socialist Jag känner att min "Kärnfrågor" passar bäst in där, såsom, Miljö, Äldreomsorg/Sjukvård och Konsumtion är några av de sakerna som jag finner mest intressanta frågorna!

Image

Spana också in:

Tycker testet har en del skumma frågor och många frågor jag ganska mycket skiter i, synd att man inte kan välja bort vissa. Men överlag stämmer väl detta:

"Your political compass
Economic Left/Right: -8.50
Social Libertarian/Authoritarian: -8.72"

... då jag är syndikalist/anarkist.

Angående att UM skulle ha många SD:are tycker jag dock det är en sanning med modifikation. Vi har en relativt tydligt vänsterdominans här på forumet jämfört med samhället som helhet. De som är SD:are är ofta Flashback-troll som kommer hit då och då och startar korkade trådar, Sming är mer eller mindre den ende permanente SD:aren av oss som varit här ett tag och är aktiva i forumet (även om han fortfarande är relativt ny han också). De flesta äldre medlemmar (inte i ålder utan i hur länge man varit medlem) upplever jag är vänstersinnade, och de som är generellt omtyckta på forumet. Ingen av SD:arna upplever jag som särskilt omtyckta, inte ens Sming. De är mest haverister som inte ger sig och inte fattar att folk tycker illa om dem. Verkar gälla för en hel del av forumets liberaler också, typ Asha och Chryseus t.ex.
Tycker btw att testets autoritär/frihetlig skala är väldigt fånig. Den förvränger verkligheten. Högerpolitik är alltid auktoritär då det förutsätter ett klassamhälle där vissa har privilegier gentemot andra. Även den mest liberala högertomte är för detta eftersom att de är för det privata ägandet av produktionsmedlen. Den diskussionen känns bara relevant i vänstern där vissa är mot det privata men för det statliga ägandet (de auktoritära) medan de frihetliga är mot båda och för arbetarmakt och (oftast, mutualister är enda undantaget jag kommer på även om det också innehåller kommunistiska element) nån form av kommunism.
Rödingajävel:

Nä, vänstersosse. Du verkar ha lite mer kritik mot staten än vad sossar generellt har. Vet ju dock ej hur bra ditt kompassresultat stämmer med verkligheten.


Blev lite afraid där. Nä.

Kritiserar mest kommersialismen, sen att staten följer den är väl anledningen.
dazed_and_confused:

den stördaste frågan är väl ändå, den med vad man ska göra om man är bekymrad eller vafan det är. [crazy]


Haha, ja. Tänkte att den var typ "låtsas bort/acceptera problemen eller försöka göra något åt dem", var enda politiska vinkeln jag kunde komma på. :P