Forumet - Politikernas brott mot mänskligheten

Politikernas brott mot mänskligheten

668 0 32
Tänkte lite på det här.. USA. Det här landet har lagt sig i en massa jävla krig som inte ens har berört USA. Det värsta exemplet är Vietnam, varför blandade USA sig i ett inbördeskrig i Vietnam? Jo för att de ville stoppa kommunismen där. "Okej". Samma med Korea kriget. "Okej". Samma med Afghanistan kriget. "Okej". Men NordKorea då? Varför tillåter äckel landet USA som hatar kommunismen, Kim Jong Ill (?) förtrycka och isolera nordkoreaner från hela världen? Varför inte stoppa Kommunismen där? Kina då? Varför stöttar dem Israels förtryck och isolering av Palestinier?
Varför startade de krig mot Irak?
Varför ingrep inte världspolisen USA i rawanda kriget? Eller FN? Nato? EU?
Varför accepteras Engelsmännen avbryt av avtalet med Araberna om ett självständigt Arabiskt land av Palestina? Hur kunde England, USA och FN tycka att Palestinierna skulle betala för Nazisternas brott?
Varför delade England upp Kurdistan i 5 olika länder vilket skulle innbära att kurder skulle bli förtryckta, vilket de är. Varför inte göra Kuridstan självständigt precis som de gjorde med andra folkgupper som var med i det Ottomanska riket, som t.ex Irak och Syrien?

Så här står det i Wiki om Rawanda kriget: USA hade nyligen förlorat slaget om Mogadishu i Somalia och Frankrike, Kina och Ryssland ansåg att FN inte borde involvera sig i vad som sågs som "interna rwandiska frågor".

Liksom WTF?

Vietnam kriget: USA bombade både Nord- och Sydvietnam med förödande eldkraft. Stora områden i Sydvietnam förklarades vara "fria eldzoner" vilket innebar att alla oidentifierade, även civila, betraktades som fienden. Under namnet "Operation Fenix", som utfördes 1965-1968, mördade CIA sydvietnameser som misstänktes vara medlemmar av FNL. Över 20 000 personer dödades på detta sätt. Andra ska ha satts i fängelse där de misshandlades och torterades. Den 16 mars 1968 mördades 347 till 504 obeväpnade sydvietnamesiska medborgare av amerikanska soldater, kallat My Lai-massakern.

De bombade den sida de skulle skydda, okej..? [confused]

För att komma åt gerillaförband och nordvietnamesisk trupp släppte USA Agent Orange , ett avlövningsmedel över stora delar av landet. Enligt Vietnams utrikesminister har 4,8 miljoner vietnameser utsatts för agent orange. Det har resulterat i 400.000 döda eller skadade och 500 000 barn födda med missbildningar, enligt vietnamesiska uppgifter.¨
Vid krigets slut hade över 7 miljoner ton bomber fällts över Indokina – mer än dubbelt så mycket som under hela andra världskriget inräknat både Europa och Asien. Flygplanen fällde även aerosoler för att förstöra träd och annan grönska. Samma gift – 2,4,5,T – visade sig även orsaka födelseskador på nyfödda barn.

Varför skadade USA den civila befolkningen så hårt? Gällde kriget kommunism eller ville USA bara döda och förstöra så mycket som möjligt?

Osv.. Osammanhängande tråd, ja, men min fråga är:
Är alla politiker hjärtlösa sadister? Hur tänkte/er de när de tog/tar beslut som skulle förstöra miljontals människors liv?

Spana också in:

Trådlös:

Vad fanns att ta i SydKorea ens?


USA har aldrig tagit Sydkorea förutom från fascistjapan under ww2 men dom tillverkar USA's bilar och är porten till Japan som tillverkar resten av bilarna till USA + att USA och dess mästare vill ha kvar lite fiender av taktiska skäl.
Trådlös:

Varför inte stoppa Kommunismen där? Kina då?


Du har nog missat en stor poäng här. De två länderna har kärnvapen.

Trådlös:

Varför ingrep inte världspolisen USA i rawanda kriget? Eller FN? Nato? EU?


Fråga FN och de länderna med vetorätt.

dazed_and_confused:

Det finns väl inget att ta i Nordkorea? [shake]


Vad fanns i Afghanistan?
dazed_and_confused:

Landet är ett geopolitiskt hangarfartyg med iran, pakistan och ryssland alldeles runt hörnet + att det är en plats att bygga pipelines genom.


Pakistan är USA redan bro's med ... Israel är USA redan bro's med.

Jag tvivlar på att man lägger 46 000kr per sekund sedan 2001 på att ha några baser i ett ökenland.

Angående pipelines så kan du ju komma med något konkret istället för spekulationer.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Trådlös:

9/11.


Ja, exakt.

Trådlös:

Kina eller Nordkorea hade inte kärnvapen när kommunismen uppstod i de länderna.


Nordkorea kan jag hålla med om, dock är det ju för sent nu.
Men med vad skulle USA göra något åt Kina med på 60-talet?
Chryseus:

Jag tvivlar på att man lägger 46 000kr per sekund sedan 2001 på att ha några baser i ett ökenland.


Egentligen ville dom ju gå på Irak direkt som svar på 9/11, afghanistan blev dock en nödvändighet då pressen började snoka även om nittio procent av kaparna var saudiaraber.
Trådlös:

Som de gjorde med andra länderna, dvs "stoppa kommunismen" [smile]


Stoppade USA kommunism på 20-talet? Såvitt jag vet är det ett fenomen som i stort uppkom i och med det Kalla Kriget. Annars kan du gärna ge källor på ditt påstående.

dazed_and_confused:

Egentligen ville dom ju gå på Irak direkt som svar på 9/11, afghanistan blev dock en nödvändighet då pressen började snoka även om nittio procent av kaparna var saudiaraber.


Jag älskar spekulationer.
Var hade du f.ö tänkt att dessa "pipelines" skulle dras mellan och varför? [smile]
Chryseus:

Stoppade USA kommunism på 20-talet? Såvitt jag vet är det ett fenomen som uppkom i och med Kalla Kriget. Annars kan du gärna ge källor på ditt påstående.


Jaaaha, så USA bestämde sig för att hata kommunism på 60-talet. Haha. Så de hatar alltså kommunismen när det passar dem. Desstutom, vem ger dem rätt att kriga med länder för att de hatar en ideologi som inte ens berör dem?

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Obs, vet att USA var rädd för Sovjet. Därav, de hatar kommunism när det passar dem.

[crazy][zzz]