Forumet - Politisk ställning har med sin ekonomiska bakgrund att göra!

Politisk ställning har med sin ekonomiska bakgrund att göra!

1459 0 91
Eller har den?

Var du en av ungarna som ofta fick nya kläder eller den som fick ärva sina syskons? Och har därför dina föräldrars ekonomiska situation, påverkat dig till en politisk ställning?

För att hålla det simpelt har jag begränsat antalet svarsalternativ till välbärgat eller fattigt. Välbärgat behöver nödvändigtvis inte betyda att din familj varit ekonomiskt oberoende och fattigt betyder nödvändigtvis inte att du är uppväxt på gatan.

Tänk efter noga på vilket av de båda du verkligen har tillhört innan du svarar.

Spana också in:

Åtta:

Kan jag få något exempel på var gränsen mellan fattigt och välbergat hem går? Jag kan inte riktigt avgöra var min familj faller in.


Penstrokes:

Åtta: Kan jag få något exempel på var gränsen mellan fattigt och välbergat hem går? Jag kan inte riktigt avgöra var min familj faller in.


Exempel på välbärgat: Dina föräldrar är tillsammans fortfarande, eller om skilda, så har den du bodde hos en partner, och båda har jobb där de tjänat minst över 22,000 per månad. Du kan vara ensambarn eller bara ha ett par syskon.

Exempel på fattigt: Dina föräldrar kan vara tillsammans eller skilda och ensamstående. Antingen har de varit sjukskrivna, studerat eller också har max en förälder arbetat och genom det tjänat max 30,000 i månaden. Du har minst ett syskon.

Man lär ju ha märkt om sina föräldrar har behövt låna mycket pengar, om de haft mycket skulder, eller om de haft stora svårigheter att få sin budget att gå ihop varje månad.
Jonnybravo91:

Vänster & fattigt hem. (Du röstade på detta alternativ)


Min mamma är ensamstående sjuksköterska med skulder upp över öronen.

Håller förövrigt med detta:

Åtta:

Kan jag få något exempel på var gränsen mellan fattigt och välbergat hem går? Jag kan inte riktigt avgöra var min familj faller in.


... och tycker det är felaktigt att tala om "välbärgat" överhuvudtaget. Klass handlar om makt och din position i samhället, inte om x-antal tusenlappar i lönekuvertet.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Jonnybravo91:

Exempel på välbärgat: Dina föräldrar är tillsammans fortfarande, eller om skilda, så har den du bodde hos en partner, och båda har jobb där de tjänat minst över 22,000 per månad


Det där är ju fullt möjligt även som arbetarklass.
Jonnybravo91:

Vänster & fattigt hem. (Du röstade på detta alternativ)


Antar jag. När jag var <10 år gammal så jobbade inte min mamma (eller mot slutet gjorde hon nog det, men hon hade rätt låg lön) och pappa tjänade väl kanske 30-32000 i månaden. Efter det så skilde de sig, och då hade mamma väldigt dåligt med pengar. Pappa hade ungefär samma lön, så han hade det väl rätt bra ställt.

Men jag kan inte påstå att jag någonsin ansett att mina familjer varit fattiga (utom möjligen mamma direkt efter att de skiljde sig, i och med att hon pluggade och så). Jag menar, jag har aldrig haft dåligt med pengar, varit tvungen att sluta med sporter och dylikt, och jag har fått ekonomisk hjälp av dem ända sedan jag flyttade hemifrån vid 16 års ålder.

Hur som helst så var det det alternativ som verkade passa bäst utefter de riktlinjer du angivit.
Jonnybravo91:

Man lär ju ha märkt om sina föräldrar har behövt låna mycket pengar, om de haft mycket skulder, eller om de haft stora svårigheter att få sin budget att gå ihop varje månad.


Alltså, det där... öh, jag hajar ingenting och tycker inte riktigt det där säger nåt. Förstår din grundtanke, men jag kan inte placera min familjs situation i varken det ena eller andra lägret.

Mina föräldrar hann under min uppväxt både med att vara egenföretagare med mycket god inkomst, till att leva på en knegarlön under massor av år för att de turades om att studera på högskolenivå först i fyrtioårsåldern. Ingen aning om var vi hamnar.

Nu är de separerade och har varsin knegarlön (arbetsterapeut och högstadielärare), men jag vet fortfarande inte om jag tycker de är varken fattiga eller välbärgade.

Hur som helst är jag vänster. Men jag kan fan inte rösta, haha.
Tycker att valet av ordet välbärgad känns jättefel, då du snarare verkar mena inte fattig. Hör jag ordet välbärgad tänker jag rik eller förmögen.

Jag har enligt dig, nästan bara på grund av att båda mina föräldrar jobbar, vuxit upp i en "välbärgad" familj. Min pappa är fabriksarbetare och min mamma var sjukgymnast då. De lär alltså ha tjänat nästan din gräns på 22 000. Vi var knappast en rik och förmögen familj. Vi hade så att vi klarade oss bra, men inget överflöd. Känner trots din "förklaring" att jag inte passar in någonstans.