Forumet - Politiska bloggare är efterblivna och borde stenas

Politiska bloggare är efterblivna och borde stenas

677 0 23
Kan någon vara vänlig och upplysa alla dessa politiska bloggare om deras extrema irrelevans? Speciellt riksdagsledamoter och -kandidater verkar vara väldigt inne på att alla bryr sig något otroligt om vad de tycker, och att de själva är otroligt fyndiga och slagkraftiga när de delar ut dryga kommentarer (ofta baserade på direkt felaktiga fakta om sitt eget partis politik, verkligheten och allting annat) och kängor till sina motståndare.

Därtill finns det inte en jävel som någonsin har något konstruktivt att komma med; utöver ett pliktskyldigt inlägg om partiets valmanifest så är allt de skriver i princip fullständigt verklighetsfrånvarande FUD om motståndarsidan. Den skit de sprider hade räknats som både förtal och ärekränkning tio gånger om ifall den publicerats någonstans där någon bryr sig. (Ja, detta gäller båda blocken.)

Det enda undantaget är SD-bloggarna, som är om möjligt ännu mindre kreativa och fortfarande gastar om hur de blir censurerade och förtryckta, trots att de troligtvis är det parti som fått i särklass mest utrymme i media relativt sitt väljarstöd och aningen enskelspåriga natur.

tl;dr - om du någonsin bloggat om politik förtjänar du en rejäl spark i skrevet och skrivskyddat Internet i ett halvår.
Håller delvis med, iaf när det gäller partibloggar. Finns dock en del bra politiska bloggare. På rak arm är väl detta en blogg jag gillar skarpt. Har lärt mig en hel del om icke-kommunistisk anarkism där. Även när jag inte alltid håller med honom fullt ut så finns det mycket intressanta texter där, och han håller inte bara på och slänger sig med floskler och pumpar slagord utan är mer för att förklara principerna bakom olika företeelser.

Spana också in:

framtidstron är död:

Alla människor är efterblivna och borde stenas*


Helt sant, politiska bloggare förtjänar det dock mer än de flesta.

mediakatt:

Ser inte riktigt skillnaden på att skriva blogginlägg om politik och att skriva om politik någon annanstans.


Skillnaden är att andra media har någon sorts kriterier för vad de publicerar. På Internet får de som inte når upp till den lägstanivån komma till tals, och de som vanligtvis lyckas nå upp till den nivån gör det av någon anledning inte när de får publicera sig själva.
Gentlernen:

Skillnaden är att andra media har någon sorts kriterier för vad de publicerar.


Möjligen sant ibland, men bloggar är knappast det enda sättet att skriva om politik på internet. Dessutom är restriktionerna för vad en del tidningar väljer att publicera inte heller särskilt strikta.
mediakatt:

Möjligen sant ibland, men bloggar är knappast det enda sättet att skriva om politik på internet.


Bloggare tenderar dock att vara värre än alla andra, eftersom det de publicerar sker på deras sida, deras villkor. Skriver du på ett forum eller dylikt är du fullt medveten om att det är en dialog med en hel drös andra människor du är involverad i, där deras åsikt väger precis lika tungt som din, vilket inte riktigt leder till samma uppblåsta ego.

Men naturligtvis, de allra flesta som uttalar sig om politik tenderar att vara dumma i huvudet. Åtminstone de som gastar tillräckligt högt och ofta för att synas. (Tomma tunnor bullrar mest.)

mediakatt:

Dessutom är restriktionerna för vad en del tidningar väljer att publicera inte heller särskilt strikta.


Helt sant. Aftonbladets löpsedlar om Mona Sahlin den senaste veckan är ett lysande exempel; "vinn valet eller avgå" är ungefär lika mycket nyhet som att man blir blöt när man duschar. Dock tenderar det att vara vansinnigt mycket bättre än skiten de kör i sin nätupplaga.
Gentlernen:

Skriver du på ett forum eller dylikt är du fullt medveten om att det är en dialog med en hel drös andra människor du är involverad i, där deras åsikt väger precis lika tungt som din, vilket inte riktigt leder till samma uppblåsta ego.


Dock finns ju den minoritet som verkar tro att om de skapar en tråd på ett forum så har de också någon rätt att bestämma hur tråden utvecklas på ett sätt som exkluderar kritik mot dem.

Gentlernen:

Dock tenderar det att vara vansinnigt mycket bättre än skiten de kör i sin nätupplaga.


Det är synd att det säger mer om deras nätupplaga än tvärt om.
mediakatt:

Dock finns ju den minoritet som verkar tro att om de skapar en tråd på ett forum så har de också någon rätt att bestämma hur tråden utvecklas på ett sätt som exkluderar kritik mot dem.


Sant, men för det mesta finns det moderatorer eller andra deltadare i tråden som tar ifrån dem den vanföreställningen ganska fort. En blogg, däremot, kan vara någons privata kungarike av idioti; en helt egen värd där du står i centrum, och kan odla ditt ego bäst du vill utan att behöva störas av verkligheten.

Ännu bättre blir det av att bloggare och twittermongon, till skillnad från folk som deltar på öppna forum, aktivt väljer att bara följa andra likasinnade, vilket leder till att hela deras Internetupplevelse blir en enda stor circlejerk av "du har så rätt och är så fyndig, alla andra har fel!"
http://qarlsson.se/wordpress/?p=710

"Många ha senaste veckan försökt ge svaren på varför det gick som det gick i EP-valet. Tänker inte bidra med någon lång utläggning på vad jag tror. Däremot så finns en tanke och en reflektion kopplat till Piratpartiets framgång med många unga män som lagt sin röst på dom för att värna den personliga integriteten. Tänker på statistiken som kom härom dagen som visar att det är ofattbart många unga kvinnor som våldtas av unga män som de känner lite grann eller lite mer.

Och jag får inte ihop det – tycker unga män att integritet är viktig eller tycker de inte det???"

- Annika Qarlsson, Centerpartiet

Var bara tvungen [blush]