Forumet - Politiska evenemang och händelser - Samlingstråd

Politiska evenemang och händelser - Samlingstråd

4617 1 73
Klistra gärna den här tråden!

Samlingstråd där man annonserar för diverse politiska arrangemang av olika slag runt om i landet. Man får självklart fortfarande göra egna trådar om arrangemang för att diskutera dem, den här tråden är mest till för att samla alla på en plats. Gör man en separat tråd om något arrangemang får man gärna länka den här.

Dold text: Ja, jag vet att detta är en tråd som uppmanar till annonser. Men eftersom att folk ändå kommer att fortsätta göra trådar så är det väl bra med en sån här tråd? Plus att det är trevligt med lite översikt. :)

ÄNDRAT 2009-11-01 16:32
EDIT: Ska man skriva om ett arrangemang får man göra det ordentligt, inte bara länka till en hemsida eller skriva "SLUT UPP I SALEM!!!!". Skriv när arrangemanget börjar, vad det handlar om, var man samlas, etc.
Jag kan börja:

Ockupantscenen.se: Debatt och artikelkampanj på ockupationstema

"Det råder ingen tvekan om att ockupationer som ett sätt att lösa sina problem har fått visst fotfäste i Sverige. Från Simrishamn i söder till Umeå i norr och allt däremellan har ockupationer i allt högre utsträckning använts. Rörelsens verkar ha stampats fram, från marginalen och sprider sig som en löpeld, även långt utanför vänstern. Man har svetsat in sig på sin arbetsplats för att kräva ut lön, man har ockuperat en källarmoske, man har hotat att ockupera en fritidsgård i Eslöv, och fått behålla den.

Rörelsen ser ut och skiftar oerhört. Från 1980- och 90- talens ockupationer har dagens rörelse, åtminstone i Sverige, utvecklat nya sätt att kommunicera konflikter och sätt att agera i dem. Kanske har alla dessa med varandra att göra, kanske kommer skillnader och skiftningar som är svåra att känna igen just nu dyka upp eller försvinna i framtiden. Under denna utveckling, tror vi som arbetar med ockupantscenen.se, att en hel del nya erfarenheter har gjorts. De vill vi ta till vara på och utveckla.

Ockupantscenen.se presenterar nu en ideologisk och strategisk debattkampanj på hemsidan där vi uppmanar alla aktiva grupper och individer att skriva eller kommentera. Vi kommer släppa tidigare publicerade artiklar och texter som handlar om ockupationsrörelsen och liknande kamper (t.ex. Reclaim the Streets-konceptet, stadsdelskamp, frirum) för att bättre kunna utveckla och föra en diskussion i offentligheten om var rörelsen är på väg, vilka tendenser och strategier som finns. Vi hoppas att vi kan förklara för oss själva och för omvärlden vilka vi är och diskutera var vi vill ta oss någonstans. Skriv till (kontakt (a) ockupantscenen.se) med era texter, de kan vara hur långa eller korta som helst.

Kampanjen kommer att dra igång under helgen den 6-8 novmeber."

http://ockupantscenen.se/debatt/3

Spana också in:

Anarkandi:

Föreslår att moderatorer kan ta bort event som är gamla eller har passerat bara för att det inte ska bli så mycket att det blir oöversiktligt.


Nja, kan vara intressant att kolla på tidigare evenemang också ju. Hellre att folk uppmanas att ta länge diskussioner i separata trådar. Ställa frågor om olika arrangemang tycker jag också att man kan få göra här, så länge det inte utvecklas till en diskussion.
Stockholm - Måndagen 30/11

Samling kl. 17 på Odenplan - Demonstration med Nätverket Mot Rasism

"Med anledning av nazisternas planer på en demonstration i Stockholm den 30 november, med anledning av Sverigedemokraternas marsch mot riksdagen och med anledning av den kapitalistiska kris som tvingar arbetare och ungdomar att betala med massarbetslöshet.

Den 30 november 1991. Den ekonomiska krisen ledde till att hundratusentals människor förlorade sina jobb då kapitalisterna genom massiva nedskärningar tvingade arbetarklassen att betala notan. Samtidigt växte den rasistiska rörelsen. Den fick en representant i högerregeringen i form av Ny Demokrati, vars talespersoner utnyttjade varje möjlighet till att hetsa mot invandrare och flyktingar. Våldet mot invandrare ökade. Och på 30 november planerade nazisterna för en demonstration genom centrala Stockholm.

Men det lyckades inte! Upp emot 10 000 människor, varav många arbetare och ungdomar från förorterna, slöt upp i Kungsträdgården och vägrade flytta på sig för nazisterna. Nazisternas nederlag stod klart när grupper av nazister som försökt sig på att angripa antirasisterna jagades bort. I det följande valet åkte nydemokraterna ut ur riksdagen, och den nazistiska rörelsen försvagades för flera år framöver.

Den 30 november 2009. Krisen slår med full kraft mot arbetarklassen – i synnerhet mot ungdomar. Högerregeringen skänker miljarder till storbankerna samtidigt som massarbetslösheten breder ut sig. Det gör också rasismen och islamofobin. Sverigedemokraterna marscherar mot riksdagen, och de försummar inget tillfälle att göra invandrare till krisens syndabockar. Och nu planerar nazisterna för nya demonstrationer..

Det är dags att återupprepa 1991 års 30 november! Det är dags att säga ifrån och att göra motstånd! Nätverket Mot Rasism uppmanar alla progressiva krafter att sluta upp i en massiv protest mot nazisternas försök att ta gatorna i besittning. Men också för att höja rösten mot de rasistiska krafter som likt Sverigedemokraterna försöker göra invandrare till syndabockar för kapitalismens kris. Vi vägrar att låta rasisterna splittra oss. Kom med du också.

Vi demonstrerar under följande paroller:
Inga nazister på våra gator!
Låt inte krisen splittra oss!


/ Nätverket mot rasism Stockholm"

http://www.nmr.nu
Uppsala, 12:te november

Claes Arvidsson, författare till Olof Palme – Med verkligheten som fiende (Timbro, 2006) och ledarskribent Svenska Dagbladet
”Olof Palme – Myt och verklighet”Föreningen Heimdals lokal - eller “Grottan” som den ofta kallas - ligger på S:t Larsgatan 10, mitt emot V-Dala nation.

För den som kommer utifrån Uppsala med bil rekommenderas “gamla” E4:an. Följ skyltarna mot Luthagen och ta vänster in på Sysslomansgatan och sedan höger in på S:t Johannesgatan och höger igen in på S:t Larsgatan.

[mad]
Lund - Onsdag 25/11- Måndag 30/11

Socialistiska dagar i Lund

Onsdag 25/11:
Invigning på Smålands Nation, LIP SHIT QUEERS! Punkspelning, distro, musikquiz, pub (studentleg).

Torsdag 26/11:
17-19 kvinnoseparatistisk slagsmålsträning, Smålands Nation
19.30 Mathias Wåg om italienska autonomas organisering: deras partikoncept och sociala kamper, historiskt och idag, Smålands Nation.

Fredag 27/11:
14 SUF Malmö, öppen workshop, Kunskapsfabriken och Arbetsförnedringen
21-01 spelkväll på India Däck

Lördag 28/11:
12 Öppen biljettbytaraktion, Botulfsplatsen
14 Stadsvandring med Första Linjen på "nya" gator, utgår från India Däck
16 Infomöte om COP15
18-21 90-talsnostalgisk kväll: mat, Salka Sandén (författare) berättar historier, samtal om nu och då India Däck
21 Klubb Poll Tax Riot, Smålands Nation (studentleg)

Söndag 29/11:
12 Kalles Kafé, Smålands Nation.
13 Förbundet Allt åt Alla, Malmö, visar film från sin bussresa i överklassdjungeln, Ebba Nilsson pratar om miljonprogrammen - vilka byggde dem och varför? Smålands Nation
16 föredrag om konflikten på Romano Trajo
Matservering India Däck hela dagen, soppkök och flygbladsutdelning på stan.

Måndag 30/11:
11.30 Samling Lundagård, manifestation med Lundabor mot Rasism.

Håll utkik på India Däck och Smålands Nation under dagarna för uppdatering av programmet

Arrangörer: Virvelvinden, AFA, SUF, Första Linjen, Lundabor mot Rasism, mfl, i samarbete med Smålands Nation och India Däck

Vi bjuder på festen,
Ni tar med er sällskapet!
Vellinge - Söndagen 22/11

12.30-16.00
Annordnar SDU (Sverigedemokraternas Ungdomsförbund, ännu mer rasistiska än sitt moderparti) en manifestation på Stortorget i Vellinge. Kom dit om visa de rika små rasistäcklen vad folk tycker om deras vidriga politik!

15.00
Hålls en manifestation för medmänsklighet på samma torg i Vellinge. Såhär står det på Facebook om den:

"Vid manifestationen för medmänsklighet tänder vi ljus, marschaller, och facklor mot mörkret!

Det är en mörk tid vi lever i, men tack vare våra ljus skingras mörkret.

Vid manifestationen kommer också personer att tala. En person som representerar vardera riksdagsparti. Detta för att visa bredden i samstämmigheten!

Om Vellingemoderaterna just nu kan liknas som mörkret, så kan dessa talare liknas vid facklor!"

http://www.facebook.com/event.php?eid=106634744994

Låter lagom muppigt i mina öron, men kan ju vara intressant för vissa.
Moderata Ungdomsförbundet 75 år

Sedan 1934 har Moderata Ungdomsförbundet varit Sveriges tydligaste kraft för frihet och mot totalitära ideologier. Många av ungdomsförbundets idéer har blivit verklighet. Fler återstår att förverkliga.

Ett 75års jubileum i en organisation bestående av unga handlar givetvis om framtiden. För visst har vi mycket att vara stolta över. Men förhoppningsvis än mer att bli stolta över. I mötet mellan unga moderater i åldrarna 14 till 81 söker vi därför svar på frågan: Hur gör vi Moderata Ungdomsförbundet lika relevant under dess kommande 75 år.

Därför inbjuder vi dig till 75-års seminarium och efterföljande middag.

Varmt välkommen att fira Sveriges piggaste 75åring!Klädsel
Kostym

Anmälan
Anmälan sker till Gabriella Landerholm på [email protected], hon kan även nås på 0736-82 81 58. OSA senast den 3 december 2009. Vid denna ber vi er anmäla om ni har allergier eller behöver annan specialkost.

Pris
För att vi ska kunna finansiera denna kväll kommer vi att ta ut en avgift på 500 kronor. Utöver detta får de som känner sig ha råd gärna erlägga en frivillig avgift för seminariet på ytterligare 500 kronor.

Betalning kan ske på förhand till plusgiro 3013-0. I annat fall anger ni fakturaadress i samband med anmälan. I avgiften ingår seminarium, fördrink, 3-rätters middag och en jubileumsbok. Alkoholfria alternativ finns.

Frågor
För frågor kan ni kontakta Lars Rådén på 0736-82 81 54 eller [email protected]
Stockholm - Torsdag 26/11

"Möte på Stockholms universitet: Är muslimerna det nya hotet?

Öppet möte om Sverigedemokraterna och 2000-talets rasism
Torsdag 26 november kl.16 - Sal D207

Vänsters Studentförbund Stockholm (www.vsfstockholm.com) och Nätverket Mot Rasism (www.nmr.nu) bjuder in till möte!

Titeln på mötet lyder: “Är muslimerna det nya hotet?”. Ambitionen är att diskutera Sverigedemokraternas framväxt, den växande islamofobin och 2000-talets rasism. En representant från NMR kommer att hålla en kort men övergripande introduktion, med syfte att bygga en gemensam plattform att ta avstamp från i vidare diskussion.

Vi i VSF och NMR ser det här mötet som ett första steg mot de långsiktiga målen att stävja den växande islamofobin och informera allmänheten om Sverigedemokraternas rasistiska dagordning. Mötet äger rum på Stockholms Universitet torsdagen den 26 november, kl 16-17:30 i sal D207.

Varmt välkommen!"

Stockholm - Lördag 28/11

"Nyckelskramla mot SMR!

Lördag 28 november kl.13 vid Sergelgången (utanför Akademibokhandeln).
Klicka här för att se karta.

Svenska Motståndsrörelsen, en av de mest våldsamma nazistgrupperna, planerar en marsch genom centrala Stockholm. Vi uppmanar alla antirasister att sluta upp, protestera och skramla med sina nycklar för att visa att vi inte tolererar SMR:s dagordning.

Nätverket Mot Rasism"

http://www.nmr.nu/
Köpenhamn - Måndag 7/12 - Fredag 18/12

Klimataktioner under klimattoppmötet i Köpenhamn

7/12
Climate Justice Fast! - Internationell hungerstrejk för att demonstrera den beslutsamhet som behövs för att lösa klimatkrisen. Hungerstrejker är än så länge planerade i USA, Storbritannien, Indien, Kanada, Australien, Sydafrika, Honduras, Bhutan, Nya Zeeland och Danmark. Vet ej vem som arrangerar detta event, hittade det på Climate Justice Actions hem​sida. Där fanns facebookgrupper och liknande för att visa stöd.
COP15 och Klimatforum09 börjar.

11/12 - "Don't buy the lie"- aktionsdag mot företagen och lobbygruppernas "Business and Climate"-möte där de ska planera sin agenda och hur de ska komma undan så billigt och bekvämt som möjligt från sitt ansvar. Aktionsdagen är ett initiativ från Our Climate - Not Your Business och på deras hemsida kan man läsa planen för dagen.

12/12
Flood for Climate Justice - Mänsklig flod på Köpenhamns gator. Kunde inte hitta någon annan tid än 2.00 am, vilket jag är ganska säker på att den är fel. 10.00 sa de på ett infomöte jag var på och det låter lite mer rimligt. Arrangerar av Friends of the Earth International.
13.00 - Demonstration med parollen: ​System Change. not Climate Change!. Demonstrationen utgår från Christiansborg Slotsplads i centrala Köpenhamn.
Nätverket Never Trust a COP har en egen mobilisering där de istället uppmanar folk att stanna inne i stan och agera där som de kallar Get Heard, not Herded.

13/12
Hit the Production of Climate Chaos! - Denna dagen uppmanas folk över hela världen att ta egna initiativ mot miljöskadlig produktion. En aktion där man ska stänga ner Köpenhamns största hamn är även planerad. I princip all kol till Europa går via den här hamnen och företaget Maersk som aktionen riktas emot är en större miljöbov än hela Danmarks befolkning tillsammans. För mer info om Hit the Production, gå in på hemsidan.

15/12
Resistance is Ripe! Agriculture Action Day - Demonstration och aktioner för ett systemskifte inom jorbruket (mer info finns ​här). Demonstrationen utgår från Islands Brygge – Havne parken kl. 12.

16/12
Recla​im Power! Push for Climate Justice. Aktion som syftar till att ta över konferensen från politiker och kapitalister och istället hålla ett folkets möte. Det kommer dels hållas en demonstration ut till Bella Center, samt att smågrupper kommer försöka ta sig dit. Kl. 10 kommer man försöka ta sig in på FN-området från olika håll samtidig som grupper inne på mötet kommer försöka mobilisera där inne för att få folk att komma ut och delta. Kl. 12 ska folksamlingen hållas vid ingången till Bella Center. Aktionen bygger på konfrontativt icke-våld. Om det inte går att ta sig in är plan B att istället hindra de inne på mötet från att ta sig ut.

"After 15 years of negotiations and no real solutions to the climate crisis, we say enough! No more markets based solutions, no to corporate greed and short term politics deciding our future! No to colonialism and the land-grabs taking place in local and indigenous communities!

In December, we, from our many different backgrounds and movements, experiences and struggles, will come together. We are indigenous peoples and farmers, workers and environmentalists, feminists and anticapitalists.
Now, our diverse struggles for social and ecological justice are finding common ground in the struggle for climate justice, and in our desire to reclaim power over our own future.

See you on the streets!"

18/12
COP15 avslutas.

20/12
Klimatforumet avslutas.
Nationalistisk 1 maj i Helsingborg
”Svensk ungdom har rätt till en framtid”


Image


UPPROP:
Den sittande regeringen har under sin tid vid makten närmast slutfört nedmonteringen av välfärdssamhället. Ett arbete som Socialdemokraterna med stödpartier påbörjade för snart 30 år sedan.

Arbetslösheten når nya rekordsiffror och bostadsbristen accelererar samtidigt som bostadspriserna trissas upp av privata aktörer på en marknad som sedan länge slutat tjäna allmännyttan.

Den grupp i samhället som drabbas hårdast av regeringens förda politik är ungdomarna. Efter gymnasiet går ungdomar antingen ut i en långtidsarbetslöshet eller in ett ständigt hoppande mellan lågavlönade visstidsanställningar och arbetsförmedlingens verkninglösa åtgärdsprogram.
De som väljer att fortsätta att studera och skuldsätter sig, ofta för resten av sina liv, är trots det på intet sätt garanterade en trygg försörjning när de förr eller senare måste ut i arbetslivet.

När det nyliberala systemet slutligen sprack i form av den ekonomiska kris som vi upplever just nu så visade det en gång för alla sin ohållbarhet och att det är ett system som inte gynnar den stora massan utan enbart finns för att upprätthålla den ekonomiska maktbalansen i världen.

Samtidigt som svenskar varslas, avskedas, utförsäkras och vräks står våra gränser på vid gavel för fortsatt massinvandring samt outsourcing av svenska arbetstillfällen till lågelöneländer i Östeuropa och Asien.
Den svenska regeringen har inte lyft ett finger för att förhindra detta utan har snarare pådrivit utvecklingen och motiverat det med att konkurrens på den globala marknaden gynnar företagen. Men det som gynnar storfinansen kan aldrig gynna den enskilde arbetstagaren som får se sin ekonomiska situation krackelera.

Den så kallade arbetarrörelsen med facket och sossepamparna i täten har för längesedan svikit den svenska arbetaren genom att ogenerat gå i borgarnas ledband och på det sättet aktivt bidragit till att avveckla den svenska välfärdsmodellen som deras föregångare med blod, svett och tårar en gång byggt upp.

Den enda oppositionen mot det rådande systemet är den nationalistiska och det enda alternativet till den globala roffarkapitalismen är nationalism. Endast genom en politik som bygger på folkgemenskap, solidaritet och respekt för alla folk och staters oberoende, likväl som för den lilla människans frihet och rätt, kan reparera de skador som det rådande systemet har åsamkat våra länder och vår värld.

Den 1 maj demonstrerar i Helsingborg den nationalistiska oppositionen under parollen ”Svensk ungdom har rätt till en framtid”. Vi ger därmed en röst åt de miljontals människor som har drabbats av nyliberalismens framfart.

Slut upp med oss för att göra den rösten till en massiv kör av motstånd och framtidshopp! Tillsammans kan vi stoppa denna katastrofala utveckling. Tillsammans kan vi bygga en bättre morgondag, för att svensk ungdom har rätt till en framtid!


Mer info om demonstration och mer info om den efterfest med liveartister etc som kommer att finnas på 1maj.nu
Vi är tre ungdomar som arbetar med ett Eu Projekt "Mind the gap". Syftet med projektet är att beskriva och analysera de olika glapp/avstånd unga männsikor riskerar att hamna i mellan skolan till arbetslivet.

Det är på tiden att något händer och att de blir förändring. Men vad ska ändras och vad ska vara kvar av de insatser och resuser som finns.

Vi vill nu komma i kontakt med ungdomar mellan 16-24år som bor i Finspångs kommun och som är intresserad att påverka utvecklingen och säga sitt!

Vi träffar ett gäng ca 5-7st och fikar och pratar om just denna intressanta fråga.
De som ställer upp har chansen att vinna Lars Winnerbäcks biljetter till sommarens turne.

Skriv om ni är intresserade eller har förslag hur man ska nå ut.
För mer info:
http://esf.se/sv/Projektbank/Behallare-for-projekt/Ostra-Mellansverige/Mind-the-...
Med vänliga hälsningar

MIND THE GAP
Jättesnäll:

I år firar Internationella kvinnodagen 100 år. Kanske det händer något på det ställe du bor den 8 mars.


För dig som vill kolla in vad som händer i din stad finns några evenemang listade här, (den kommer uppdateras med fler städer allt efter som):

http://www.suf.cc/news.php?nid=101

... och för de som råkar befinna sig i Lund i dagarna kring 8 mars finns här en blogg som listar bra arrangemang:

http://lund8mars.wordpress.com/
Amigo:

Nationalistisk 1 maj i Helsingborg
”Svensk ungdom har rätt till en framtid”


Och som svar på nazisternas försök att kuppa arbetarklassens dag arrangeras det en motdemonstration i Helsingborg:

"Antifascistiskt 1 maj i Helsingborg
10.03.03 | AFA Helsingborg

Ya Basta – Nu får det vara nog! Lägg ner!

För andra året i rad kommer hycklarna i Fria Nationalister, och i år med stöd av Svenskarnas Parti f.d. Folkfronten, att arrangera ett nationell första maj firande i Helsingborg.

Förra året drog de ett 70 tal deltagare till deras torgmöte och i år storsatsar de efter en höst och vinter av fiaskon. Deras manifestation mot repressionen mot nazister i Tjeckien ställdes in, deras julmiddag avbokades och deras 30 november uteblev så nu försöker de väcka liv i deras aktiviteter igen genom att storsatsa på första maj.

Nazister kommer alltid att ha enkla lösningar på svåra problem, där man sätter "svenskar" mot invandrare och i tider som dessa när det är finanskris kommer de att utnyttja varje tillfälle de kan för att rikta folks missnöje mot redan utsatta grupper. De uttrycker sig fint med ord om att svenska ungdomar ska ha en framtid och deras lösning är ett homogent Sverige där endast en vit (kristen) heterosexuell får plats. De talar om folkgemenskap när de egentligen talar om rasenighet. Ordet ras har bytts ut mot folk för att det ska klinga bättre. Men det är fortfarande de samma ruttna fascistiska åsikterna i en ny förpackning. Att de på 1 maj, som är arbetarklassens egen dag, skall manifestera är ett skämt och ett stort övertramp.
Arbetarklassen har alltid bekämpat fascismen och kommer återigen visa det denna dagen.

Inför 1 maj uppmanar vi därmed alla till att ställa sig rakryggade och i er vardag agera mot högerextremisterna. Riv ner deras propaganda och skriv insändare. Diskutera hur man på bästa sätt kan bemöta dessa grupper och deras propaganda med dina vänner, din mormor, dina barn, din granne, dina kollegor, lärare och klasskamrater. Ta fighten i vardagen och på kafferasten vid fikabordet när något slänger ur sig rasistiska, sexistisk eller homofoba kommentarer.

På 1a maj bjuder vi in alla antifascister till en dag av motstånd i Helsingborg. Låt oss visa att första maj fortfarande är en kampdag och ingen jävla festdag. Gemensamt sätter vi ner foten mot nazism och intolerans. Du kommer göra skillnad! Vi kommer göra skillnad!

Varje dag är en kampdag - för ett antifascistiskt 1 maj!

Väl mött i Helsingborg! //Antifascistisk Aktion Helsingborg"

http://www.antifa.se/index.php?p=1&id=258
Malmö- Demonstration för en giftfri stadsmiljö!

Lördag 13 mars
Samling på Möllevångstorget och Rosengård Centrum (utanför Tegelhuset) kl 13.00

Två demonstrationer går från varsin stadsdel och möts i en stor flyttfest utanför Stadex med tal, teater, mat och musik!

FLYTTA GIFTET - ELLER FABRIKEN!
Sedan november har tusentals grannar och malmöbor skrivit under uppropet om att få giftfabriken Stadex att sluta använda propylenoxid eller flytta till bättre lämpad plats. Men medan vi får leva i oro varje dag pekar företaget, politiker och myndigheter fram och tillbaka på varandra.

Nu kräver vi att något händer!

Den 13 mars demonstrerar vi tillsammans för en giftfri stad.
- Vi har rätt till en trygg boendemiljö!
- Våra barn ska kunna gå i skolan utan risk för att fabriken som ligger granne ska explodera!
- Vi har rätt att ha våra föreningar, kaféer och andra verksamheter i vårt närområde!

Om fabriken inte kan använda ofarliga ämnen i sin produktion så är det fabriken som måste flytta - inte vi!

------------------------------------------------------------------------------------​​----------------------------------

ARTISTER & TALARE

MÖLLEVÅNGSTORGET kl 13.00-13:30:
Zulumbe Malmö Candombe - candombetrumgrupp spelar på samlingen och i hela demonstrationen
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000793547429&ref=ts

Kristian Svensson - svenskspråkig samhällstillvänd vispop
http://www.myspace.com/kristiansvensson

Oscar Salazar - akustisk folkprogg med texten i fokus
http://www.myspace.com/o.salazar.a

Karin Z - Förbundet Allt åt alla Malmö

ROSENGÅRD CENTRUM kl 13.00-13:30:
Kuru Mapu Nya Rötter - afro/latinamerikansk trumgrupp spelar på samlingen och i hela demonstrationen
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000876585150

The Hip Fu Masters - roots-reggae-rap med specialskrivna texter för demonstrationen
http://www.facebook.com/pages/The-Hip-Fu-Masters/289131936729

Ranking Fire - energifylld reggae
http://www.myspace.com/rankingfire

KOPPARBERGSGATAN/UTANFÖR STADEX kl 14:30-17:00:
Javier Manik - politisk och dansant latinreggae
http://www.myspace.com/javiermanik

Akta Mattan - levande orientalisk musik från Mellanöstern
http://www.myspace.com/aktamattan

Kafanki - balkanmusik med funkiga inslag
http://www.myspace.com/kafanki

Urkos - humor, politik och i ironi i takt till melodiös punk
http://www.myspace.com/5urkos

Måns Winge tolkar Tage Danielssons "Om sannolikhet"Marianne Berg - riksdagsledamot för Vänsterpartiet

Mer tillkommer...

Image
På måndag, annandag påsk, kommer en manifestation mot våld att arrangeras Rådhustorget vid statyn Västanvinden i Landskrona. Inga tal kommer att hållas utan man kommer endast samlas och ha blomsternedläggning vid statyn. Detta för att hedra den 78-åriga kvinna som blev mördad av en man som beskrivs som 20-30-års åldern och av utomeuropeisk etnicitet.

Mer om det vedervärdiga mordet på den stackars tanten kan ni läsa om här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6878888.ab http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=1118
Imorgon kl. 13 marscherar Nationaldemokraterna i Landskrona. Åk med upp och visa din avsky mot att nazisterna gör politik av det hemska "parkeringsmordet" och utnyttjar det för att hetsa mot invandrare. Samling på Rådhustorget kl. 12.30 för blockad mot ND.

Om du åker från Lund så kommer vi ha en gemensam åkning för att ingen ska behöva åka ensam dit som du är mer än välkommen på, samling 10.30 på Centralen.