Forumet - Politiska experter: SD är inte facistiska

Politiska experter: SD är inte facistiska

1627 0 63

Spana också in:

Forskarna verkar ha kommit fram till att SD "bara" är fascistiskt till hälften.

Sedan att det krävs att man kallar in experter för att analysera om partiet är fascistiskt eller ej, är det något för er att skryta om? Det stinker mycket fascism om SD och det är därför analysen genomförts.

rants_: Forskarna verkar ha kommit fram till att SD "bara" är fascistiskt till hälften.

Sedan att det krävs att man kallar in experter för att analysera om partiet är fascistiskt eller ej, är det något för er att skryta om? Det stinker mycket fascism om SD och det är därför analysen genomförts.
Konservatism är inte fascism.

Med din logik så är VP ett gäng stalin-kommunister.
För övrigt tycker jag att Lena Berggren i artikeln har en poäng:
– I det nu rådande väldigt infekterade läget används fascismbegreppet som ett moraliskt laddat politiskt slagträ, vilket gör det rätt meningslöst att försöka göra en vetenskaplig bestämning av SD – den kommer bara att politiseras. Min uppfattning är att frågan om SD:s ideologiska hemvist förvisso är vetenskapligt intressant, men att fokus för närvarande snarare bör läggas på en kritisk granskning av politiska sakfrågor, och då inte bara invandrings- och integrationsfrågorna. Ideologianalysen får komma senare, när den kan göras med noggrannhet och eftertanke.
Verkligen? Ska det alltså vara upp till sakkunniga nu att få uttala sig om saken och Inte komiker, sångare, radiopratare, och författare? Vilken värld lever vi i egentligen Gråter

rants_: Forskarna verkar ha kommit fram till att SD "bara" är fascistiskt till hälften.
Någon som bara ljuger ibland täcker inte kraven för kallas för mytoman
En människa med hetsigt temprament behöver inte ha något syndrom i botten. 

Ska man godtyckligt dra liknelser här och där så kan alla partier kopplas till någon extrem motsvarighet.

rants_: Sedan att det krävs att man kallar in experter för att analysera om partiet är fascistiskt eller ej, är det något för er att skryta om? Det stinker mycket fascism om SD och det är därför analysen genomförts.
När den breda politiska eliten och to.m statsministern går och ut stämplar sverigedemokraterna som fascister och främlingsfientliga så finns det väl ett annalkande behov av upprättelse från människor med riktig kompetens inom området. Att debattklimatet är så extremt polariserat är väl ingenting som SD ska ursäkta sig över?

Vet inte varför etablissemanget i sverige behandlat kulturpersonligheter som professorer i tid och otid istället för att bjuda in riktigt utbildade människor att tala kring politiska frågor. Måste vara ett led i att man promoterat dumhet inom branschen för att kunna behålla det kulturella monopolet och hålla sunda och  balanserade människor väck därifrån.

Weeaboo: När den breda politiska eliten och to.m statsministern går och ut stämplar sverigedemokraterna som fascister och främlingsfientliga så finns det väl ett annalkande behov av upprättelse från människor med riktig kompetens inom området.
Ja, det stinker mycket fascism om SD som sagt. De flesta anser nog att partiet är fascistiskt trots att de skrivit i sitt partiprogram att de inte vill avskaffa demokratin. Att partiet är främlingsfientligt är forskarna överens om dock, hur går det ens att förneka på något plan?

SD är i mina ögon ett nationalistiskt, främlingsfientligt och rasistiskt parti,

SD en blåkopia av fascism och nazism.

Enligt honom kan fascism definieras som 1. extremnationalism, 2. en idé om att nationen anses hotad, 3. en idé om hur nationen ska räddas.
– Av dessa tre kriterier uppfyller SD de två senare, med råge. Och när det gäller det första ligger man väldigt nära

Det är bättre att beskriva partiet som främlingsfientligt, nationalistiskt, konservativt och populistiskt.


rants_: Ja, det stinker mycket fascism om SD som sagt. De flesta anser nog att partiet är fascistiskt trots att de skrivit i sitt partiprogram att de inte vill avskaffa demokratin. Att partiet är främlingsfientligt är forskarna överens om dock, hur går det ens att förneka på något plan?
Gulligt att du missade att besvara motargumenten också. Tar det som en medveten teknik från din sida.

Det kanske kommer som en överaskning men de flesta anser faktiskt ingenting kring SD´s påstådda fascistinkarnation för de saknar idehistorisk och politisk kunskap för att kunna dra sådana liknelser, det är endast ett aktuellt ämne för de mest rabiata SD-hatarna.

Jag vet inte vilket värde du sätter i att de ska vara främlingsfientliga. Må så gå, jag är också fientligt inställd till att medeltidsmentalitet ska få utrymme i det här landet.