Forumet - politiska ideologiers förändring

politiska ideologiers förändring

831 0 13

Spana också in:

CRUSHHERHEART:

Vill inte liberalerna legalisera droger och prostitution? Låter inte så konservativt tycker jag:S


Syftade mer på att de är bakåtsträvare, de vill tillbaka till den oreglerade marknadsekonomin. Prostitution har ju varit legalt tidigare, och att man vill legalisera alla droger istället för bara de som är legala idag är ju inte direkt något typiskt liberalt. Finns många socialister och andra som också vill det.
Mitt inlägg var kanske inte 100% seriöst heller. Med att socialisterna blivit socialliberaler syftade jag snarare på de politiker och partier som kallar sig socialister (socialdemokraterna, vänsterpartiet, etc). Självklart finns det riktiga socialister kvar även nuförtiden.

Men den råa kapitalismens tid är ju definitivt förbi så att nyliberalerna är bakåtsträvare stämmer.
Tennsoldaten:

Tennsoldaten P16 Medlem
I dag 17:15


Liberaler och socialister kämpade förut tillsammans mot konservatism och fascism. Båda ville ha frihet. Nu finns det stora motsättningar mellan dem.

Du får förklara vad du vill veta först. Menar du Sveriges partier eller generellt?


En av uppgifterna till själva uppsatsen lyder såhär "Hur har de politiska ideologierna förändrats? Hur ser liberalismen/konservatismen/socialismen ut idag? Om du vill får du gärna dela med dig av dina egna politiska åsikter. " Är inte så insatt i politik så behöver hjälp..
CRUSHHERHEART:

Hej undrar hur ideologierna: liberalismen,konservatismen och socialismen har förändrats sedan 1700-1800-talet.


Liberalismen har knappt förändrats alls.

Däremot var liberalismen en tydlig vänsterideologi i Sverige för i tiden men Socialdemokraterna har på 1900-talet jobbat hårt för att få folk här att i stället se den som en högerideologi nu för tiden. Men själva liberalismen har inte förändrats mycket.