Forumet - Politiskt ungdomsförbund

Politiskt ungdomsförbund

1097 0 8
Funderar på att gå med i ett politiskt ungdomsförbund. Någon här som har erfarenheter av att vara med i ett ungdomsförbund? Kan du tala om för mig vad du fick göra osv. Vilket du är/var med i spelar ingen roll. Vill gärna gå med i ett; Dock har jag ingen aning om vad ungdomsförbund gör Förvirrad

Inga kommentarer

Tråden har 8 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

I ett ungdomsförbund så lär man sig vilka åsikter man skall ha och utmanas till att stå upp för dem oavsett vad man själv tycker, man lärs att alla som tycker annorlunda är ens motståndare och att man måste göra precis tvärtemot vad dem vill i alla lägen för att hålla fast vid sin påstådda ideologiska värdegrund. Är man en riktigt lydig slav så blir man placerad som justitieminister till slut.

Förbjud ungdomsförbund
Jag är medlem i SDU och det vi gör är att ha ett möte varje vecka där en riksdagsledamot ifrån partiet är inbjuden och talar om sitt område och förklarar hur våran politik ser ut och går in djupare på varför vi förespråkar den politiken. Igår hade vi en utbildning med Stefan Jakobsson (SD) där han i 2.5h talade non-stop om SDs utbildningspolitik. Det var fruktansvärt intressant. Förmodligen den bästa jag varit på sedan jag gick med och det har varit många.

Sedan åkte vi t.ex till Almedalen tillsammans en vecka och vi gör även andra saker så det är mycket gemenskap.

Spana också in:

Mina erfarenheter av att varit med i ett ungdomsförbund är egentligen bara positiva, även om det finns vissa som säger att diskussionerna tenderar att bli ensidiga skulle jag snarare säga att  det visst förs diskussioner inom förbunden där man inte alls är överens även om man delar en gemensam värdegrund.

Vi har regelbundna möten där vi diskuterar aktuella händelser, men också många intressanta och givande utbildningar i exempelvis kampanjande, debatt och ideologi. Nu på onsdag väntas den republikanska presidentkandidats-debatten Blink

Du väljer själv i vilken mån du vill aktivera dig, men vill du så kan du säkert följa med på riksmöten, delta i skoldebatter, kampanja mm. 

Tycker absolut du ska engagera dig i ett ungdomsförbund, känns det inte rätt så kan man alltid prova något annat.
är oftast ej aktiv i det ungdomsförbundet jag har varit med i. men stundtals har jag varit aktiv och kampanjat. har dock ofta känt att jag inte tycker exakt som partiet och att allt är retoriksnack om hur man på bästa sätt framför partiets åsikter. det finns väldigt lite utrymme för att vara innovativ. möten med politiker, föreläsningar och utbildningar är dock otroligt kul. är med i en tjejgren av ett ungdomsförbund och vi träffas, fikar och snackar feminism med inbjudna erfarna debattörer. det är topp.