Forumet - Poll: Tillhörighet

Poll: Tillhörighet

1771 0 87
I ren nyfikenhet började jag undra över tillhörighetsfördelningen på UM. Om det finns en tydlig dragning åt ett visst håll, om UM är representativt för Sveriges befolkning, om det finns Asatro kvar i landet.

Min förhoppning är att det kan leda till finnandet av liktänkande, och även att det skall leda till någon form av intensiv debatt (då detta är roligt, in my humble opinion).

Jag är inte säker dock, och den information jag fann var tvetydlig, men undersökningen kan strida mot PUL och lagen om åsiktsregistrering. Om någon med mer juridisk kunskap än jag vet att det är så: säg då till, så kommer jag självklart genast att kontakta en moderator så att denne kan ta bort/låsa tråden. Det är inte alls min intention att bryta mot några lagar.

Spana också in:

Lambda89:

Men är det inte ... "jobbigt" att ambition måste ges upp, då den leder till lidande?


agitation:

Fast har inte hört talas om att man ska släppa allt man vill, väl. [tard]


Det man ska sträva efter är ju den åttfaldiga vägen. Hittar ingenting om att leva lätt. Nu vill jag kolla upp det.
Lambda89:

Ateism/Agnosticism (Du röstade på detta alternativ)


Men jag har ett litet problem med att "agnosticism" blir stämplat som tro, då det är ett erkännande att man själv har för lite kunskap. Man är antingen ateist eller teist, antingen lever man sitt liv säker på Guds existens, eller så antar man att han inte finns tillsvidare.
Lambda89:

Enligt religionsboken på gymnasiet var en del av Buddhismen (kan ju finnas olika grenar) att "begär leder till lidande", därför är drömmar och ambitioner av ondo ... hm.


Tolkar begär mer som rikedomar och ting. Kan tänka mig att leva enkelt. Säger inte att jag vill leva utan mat och hem men där emot kan man skära ned på begäret.
nrg89:

Men jag har ett litet problem med att "agnosticism" blir stämplat som tro, då det är ett erkännande att man själv har för lite kunskap.


Sant, jag borde skrivit "vilken trosUPPFATTNING" istället för tro, då Agnosticism är en uppfattning, snarast, och de andra kan placeras i den kategorin. Det var också av praktiska skäl som jag lade dem i samma radda ... maxgränsen är 10 alternativ.

agitation:

Tolkar begär mer som rikedomar och ting. Kan tänka mig att leva enkelt. Säger inte att jag vill leva utan mat och hem men där emot kan man skära ned på begäret.


Tolkningar är svåra på det sättet, eftersom man lägger sina subjektiva värden i dem. Konkret så påstod vår lärobok att man bör lära sig leva utan kärlek, då kärlek också alltid leder till någon form av lidande. Detta gjorde att min tolkning blev "drömmar" istället för "rikedom".
Lambda89:

Ateism/Agnosticism (Du röstade på detta alternativ)


Lambda89:

Asatro


Jag kan inte komma ifrån att jag i slutändan inte tror ärligt på några övernaturliga makter, eller någon slags gudomlig moral eller rättvisa införlivad i människan av dessa makter. Dock har jag en liten förkärlek till polyteistiska religioner, hedendom, paganism eller vad man nu vill kalla det. Det som jag finner mest tilldragande är att de är friare, eller mer anpassningsbara, än de monoteistiska religionerna. Gillar fornnordisk och mesopotamisk mytologi, mest för att man blir helt begeistrad av vissa inslag och myter, till exempel hur Oden inom nordisk mytologi offrade sitt öga i Mimers brunn i ren nyfikenhet, för att nå insikter om världens beskaffenhet. Eller när man fattar hur stor genomslagskraft de uråldriga mesopotamiska berättelserna om översvämningar som dödar allt mänskligt liv har haft. Det är uppfriskande, helt enkelt, i motsats till kristendom osv. som fullkomligen stinker av förruttnelse, gravkammare, död och förakt för det sinnliga och jordliga. Blärgh för sånt.